След като Законът за социално осигуряване получи кралско одобрение през

...
След като Законът за социално осигуряване получи кралско одобрение през
Коментари Харесай

С колко се вдигат пенсиите във Великобритания

След като Законът за обществено обезпечаване получи кралско утвърждение през ноември предходната година, държавното управление на Обединеното кралство пусна публично известие за повишението на държавните пенсии, пишат английските медии.

Повече от 16 000 души подписаха петиция, с цел да изискат незабавно доплащане на 500 английски лири както към главната държавна пенсия, по този начин и към новата държавна пенсия, само че държавното управление акцентира, че няма желание да дава тази сума.
 
„ Никога не сме плащали повече на нашите пенсионери “, се споделя в изказване на Министерството на труда и пенсиите.
 
„ Тази година ще похарчим над 129 милиарда английски лири за държавна пенсия и помощи за пенсионери във Англия.

С какъв брой се усилва държавната пенсия?

Според министерството държавната пенсия ще се усили с £290 през април след индексация с показателя на потребителските цени от 3,1 %.

„ При вземането на това решение държавното управление деликатно обмисли най-справедливия метод както за пенсионерите, по този начин и за по-младите данъкоплатци, доста от които са били най-силно наранени от финансовите последствия от пандемията “, сподели представител на министерството.
 
„ Освен това предходната година представихме главно законодателство за увеличение на държавните пенсии с 2,5%, когато приходите паднаха и инфлацията на цените се усили с половин процентен пункт. Ако не бяхме подхванали това деяние, държавните пенсии щяха да бъдат замразени. “, прецизира той.

С какъв брой подвигат пенсиите в Русия

Новата държавна пенсия може да бъде поискана от мъже, родени на или след 6 април 1951 година, и дами, родени на или след 6 април 1953 година Тя ще се усили с 3,1 %, което значи, че хората ще взимат £185,15 на седмица, което е в допълнение £289,50 на година.
 istock istock
Колко тъкмо ще получи всеки зависи от неговия застрахователен стаж, когато достигнете възрастта за държавна пенсия. За да получи цялостната сума, човек би трябвало да е плащал вноски 35 години.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР