След като загуби едва 5 гейма по пътя към трофея

...
След като загуби едва 5 гейма по пътя към трофея
Коментари Харесай

Швьонтек продължи разгромните победи и в Дубай


След като загуби едвам 5 гейма по пътя към трофея в Доха, международната №1 Ига Швьонтек придвижи разгромните победи и в Дубай. На шампионата от категория WTA 1000 полякинята в профил след 6-1, 6-1 финалистката от US Open 2021 Лейла Фернандес.

Швьонтек се нуждаеше от единствено 72 минути за лесния триумф над канадката, с което записа четвърта победа в Близкия изток. Любопитен факт е, че по този метод Ига резервира съвършената си статистика против тенисистки от Канада – 4 победи от 4 мача.

Двубоят във вторник стартира с четири гейма за полякинята, които ѝ подсигуряваха триумфа в сета. Във втората част единственият по-труден миг за Швьонтек бе при 2-1, когато водеше с пробив, само че трябваше да избавя два брейкбола на съперничката. Това не я тормози, заплахата небрежно бе обезвредена, а до края тя по този начин и не загуби нито един гейм.

Още по-впечатляващо е, че международната №1 показва бърза адаптация към много по-бързите кортове в Дубай по отношение на тези в Доха. „ Със сигурност не бе елементарно. Много по-тежък мач в сравнение с допуска резултатът. Във втория сет трябваше да повиша равнището. Нямах доста време да привикна с изискванията, само че съм щастлива, че съумях да играя солидно. “

Швьонтек е в третия кръг на шампионата за повторно, само че до момента в никакъв случай не е преодолявала тази фаза. В опит да промени това тя ще срещне финалистката от Абу Даби Людмила Самсонова, която продължи напред без игра против Кинуен Джън.

Швьонтек и Самсонова имат единствено един мач между тях – той бе част от серията на 37 следващи триумфа на полякинята през 2022-а. На полуфинал в Щутгарт тя се нуждаеше от повече от три часа за триумфа с 6-7(4), 6-4, 7-5.

Доста по-трудно бе за Белинда Бенчич, която въпреки всичко в профил Марта Костюк след 6-7(9), 7-6(5), 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР