След като за август отчетохме повишаване на броя на обявите

...
След като за август отчетохме повишаване на броя на обявите
Коментари Харесай

Надежда: Пик в търсенето на работници от началото на коронакризата насам


След като за август отчетохме повишение на броя на обявите за работа у нас с 10%, позитивната наклонност продължава и през септември, сочат данните от месечния разбор на JobTiger. За миналия септември нарастването при предлаганите  работни позиции е 5%. Така общият брой на обявите доближи най-високата си стойност от началото на пандемията. Новите оферти са със 7% по-малко от тези, оповестени в интервала преди рецесията, провокирана от COVID-19. В съпоставяне със септември предходната година обаче – спад ът на търсене на нови фрагменти е – 13%.

 

С максимален дял на оповестени разгласи са секторите „ Търговия и продажби “ (23%), „ Производство “ (15%) и „ Хотелиерство и ресторантьорство “ (13%).  След тях, с съвсем идентичен дял, се подреждат секторите „ IT ” (10%), „ Логистика/ превоз “ (10%) и „ Административни действия “ (9%).

Почти във всички браншове се следи растеж на обявите, като само изключение прави „ Хотелиерство и ресторантьорство “, където броят на предложенията за работа е намалял с 11% спрямо  август.

Въпреки позитивната наклонност в търсенето на фрагменти, възходящият брой случаи на инфектирани с COVID-19 в страната подлага на тестване нейната продължителност. Предстоящите студени месеци безспорно ще бъдат предизвикателни за пазара на труда.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР