След като южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус разстреля приятелката си навръх

...
След като южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус разстреля приятелката си навръх
Коментари Харесай

Убиецът Оскар Писториус се измъква предсрочно от пандиза

След като южноафриканският лекоатлет Оскар Писториус разстреля приятелката си точно на Свети Валентин през 2013 година, бе наказан. Според неговата версия убийството се е случило по неточност, защото приятелката му се намирала зад вратата, а той сметнал, че в дома им е нахлул апаш и решил да стреля. Според родителите на Рийва обаче Писториус е излъгал пред съда, а в действителност истината е, че е лишил съзнателно живота й.

 

Майката на Рийва – Джун Стийнкамп изрично отхвърли да взе участие в чуването по молбата за предварителното му освобождение, защото не откри сили да се изправи лице в лице с него на този стадий. Тя обаче акцентира, че изрично не има вяра на версията му и добавя, че надали някой въобще има вяра.

 

По времето, в което се случи случаят, Писториус бе 27-годишен знаменит лекоатлет, притежател на 6 златни медала от параолимпийски игри за тичане на 100, 200 и 400 метра. Той бе и първият човек с ампутирани крайници, който се състезава на олимпийски игри през 2012 година Именно специфичните протези, позволяващи му да тича на лекоатлетическите писти го трансфораха в супер звезда. Някои критици даже настояват, че те са му дали конкурентно преимущество даже по отношение на спринтьорите без увреждания.

 

Новината за убийството на приятелката му в неговото имение в Претория обаче постави завършек на звездната му кариера. Писториус призна, че е създал 4 изстрела по Стийнкамп, защото сметнал, че в дома му се е промъкнал апаш. След траялото няколко месеца дело, той бе наказан през октомври 2014 година на 5 години отнемане от независимост. След обжалване и смяна на състава на закононарушението обаче, тя бе увеличена на 13 година и 5 месеца. Сега килърът излиза от пандиза предварително поради положително държание.

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР