След като внесе на 110 000 подписа на граждани срещу

...
След като внесе на 110 000 подписа на граждани срещу
Коментари Харесай

Десислава Атанасова пред комитета срещу задължителния машинен вот: Надявам се следващата седмица да бъде гласувано

След като внесе на 110 000 подписа на жители против наложителния машинен избор, Инициативният комитет " Консервативно-патриотично придвижване " беседва с депутати в постройката на пл. " Народно заседание ".

" Искахме да забележим всички партии, само че имаме уредена среща единствено с госпожа Атанасова от ГЕРБ. Решихме да се срещнем първо с най-големите и ще потропаме на вратата на " Продължаваме промяната ", оповестиха от Инициативния комитет.

Те потърсиха за среща представители на " Продължаваме промяната ", само че към този момент от партията на Кирил Петков и Асен Василев отхвърлиха среща.

Представителите на Инициативния комитет отидоха и за среща с партия ГЕРБ. Там те разговаряха с Цвета Караянчева, която съобщи, че е подкрепила подписката. По думите й жителите би трябвало да имат право на избор.

" Надявам се идната седмица законопроектът да влезе в пленарна зала и да бъде подсилен ", изрази вяра тя и добави, че доста хора се тормозят да гласоподават на машина.

" Говорят за операция на изборите - дано погледнем от тази позиция, когато се основават секционните комисии, там няма да има болшинство на ГЕРБ, болшинство ще имат сегашните ръководещи ", посочи Цвета Караянчева. " Нека народните представители да се разходят в страната. София не е България. Аз съм труженик на смесената система ", отсече някогашният ръководител на Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че те са основатели на законодателна смяна, която да върне хартиената бюлетина. По думите й връщането на хартиената бюлетина ще е гаранция за съблюдаване на конституционните права на българина. Атанасова изрази вяра, че българският законодател ще прояви разсъдък и показа, че от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също поддържат това предложение.

" Вчера беше тройно сериозен ден за г-на Нинова. Първо, откакто станаха ясни доста неща, в това число и всички решения, които са вземани без нейното присъединяване, откакто тя отдръпна доверието си от Кирил Петков, който тя по този начин бурно поддържаше предходната седмица, се оказа, че депутатите от нейната парламентарна група я неодобряват ", разяснява тя.

" Това, че депутати на госпожа Нинова нарушиха освен нейните обети, само че и решение на Националния им съвет, е невиждано и скандално. Тя не може да овладее личната си партия, какво значи да овладее обединението и страната. Не знаем какво ще се случи, само че от нас има 59 гласа " за " връщане на хартиената бюлетина ", сподели още ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

" Шансът е идната седмица да влезе законопроектът на Българска социалистическа партия. Силно се надявам, че има късмет хората да имат право на избор, когато гласоподават ", съобщи Атанасова и разясни, че когато пристигна редът на ГЕРБ да сложи законопроекти, те ще предложат освен своя, само че и на другите партии, защото не претендират за авторство.
https://www.facebook.com/InformacionnaAgenciaPik/videos/506132104597096/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР