След като влезе в червената зона по заболели от коронавирус,

...
След като влезе в червената зона по заболели от коронавирус,
Коментари Харесай

На Гюешево искат и сертификат, и PCR тест при влизане от Северна Македония

След като влезе в алената зона по болни от ковид, и на ГКПП-Гюешево на влизане в страната се желаят и документ за направена имунизация, и негативен PCR тест. Ако не се спазят двете условия, се постанова 10-дневна карантина, споделиха пред БНР пътували по празниците до прилежащата страна кюстендилци.

Новите условия са според заповед на българското Министерство на здравеопазването от 27 август т.г. за влизането и излизането от страна в алената зона. Оказва се, че някои не знаят за такава заповед и подхванали пътешестване до Крива паланка или до други градове на посетители и в заведение с другари. На връщане им желаят негативен PCR тест, който би трябвало да извадят в границите на 24 часа, като посочат и адреса, на който вероятно - при позитивен PCR тест, ще изтърпят наложената карантина. Това поражда неодобрение измежду пътуващите, които се оказват със приключен имунизационен цикъл, само че без тест.
 България ще подари на Северна Македония 51 480 дози от имунизацията Pfizer/BionTech България ще подари на Северна Македония 51 480 дози от имунизацията Pfizer/BionTech
България ще подари на Северна Македония 51 480 дози от имунизацията наPfizer/BionTech, реши през днешния ден Министерски съвет. Министрите оферират на...

" Това обезсмисля имунизирането, щом би трябвало и тест. Пък и оскъпява пътуването с най-малко 100 лв., 50 евро за тест ", разясняват кюстендилци. Недоволни са и македонците. Вече имало допълнители ограничения за преминаван и на македонския ГКПП-Деве хълм. Такива, които нямат българско поданство, въобще не могат да влизат в страната. Някои, които имат неотложни пътувания, към този момент почнали да минават през Сърбия за България, където ограничанеията и режимът при Covid ограниченията са по-либерализирани.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР