След като Виваком и Йетел обявиха, че ще актуализират цените

...
След като Виваком и Йетел обявиха, че ще актуализират цените
Коментари Харесай

И третият телеком вдига цените

След като " Виваком " и " Йетел " оповестиха, че ще актуализират цените си поради общото повишаване, и третият телеком - А1, заяви, че ще " индексира " цените си. Това ще се случи от 1 март. А1 е избрал чудноват модел за индексация, при който повишаването ще е по-чувствително за всеобщите проекти, а за клиентите с по-големи портфейли ще е алегорично. За клиентите с месечни такси сред 7 и 25 лв. нарастването ще е с 15,3% - тъкмо колкото е оповестеният от Национален статистически институт показател на повишаване на потребителските цени за 2022 година За всички консуматори с месечни такси над 25 лв. обаче индексацията ще е една и съща - с 2 лв. от горната страна. Тези две " ставки " - 15,3% за проекти до 25 лв. и 2 лв. за по-високите, ще се ползват и за бизнес клиентите.
Така, в случай че абонаментът в този момент е 24 лева, след индексацията с 15,3% месечната сметка ще се усили с 3,60 лева Ако клиентът обаче е на проект за 30, 45 или повече лв., от горната страна ще се прибавят 2 лв.. При месечна такса примерно 56 лева тези 2 лв. значат под 4% нарастване. От компанията не дават уточнения за какво са избрали този модел.
А1 оповестява, че няма да подвига цените за хората в неравностойно състояние. Не се планува повишаване и за клиентите с месечни такси до 7 лв., както и за предплатените услуги.
Компанията изяснява, че се постанова да актуализира цените си поради повишените разноски и огромните вложения. Същите причини акцентираха от " Виваком " и " Йетел ".
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР