След като вижда фотографии на снимани с дронове гори, през

...
Коментари Харесай

Масичке, дай да снимам

След като вижда фотографии на снимани с дронове гори, през есента на 2019 година открива, че в действителност броколите доста наподобяват на гора. Той взема решение да направи артистичен фотографски план с сходен сюжет в домашни условия. Резултатът, The Broccoli Forest, се подреди на трето място в раздела Fujifilm Award for Innovation на премиите, раздадени в предавана онлайн в YouTube гала на 27 април.

За своята 10-годишнина премиите с фокус върху снимка и видео на храна записват рекорден брой поръчки, над 10 хиляди фотоси от повече от седемдесет страни. За премиите в двадесет и пет категории се състезават както професионални фотографи, по този начин и фенове.
Големият победител Автор: Li Huaifeng
Според създателката на премиите Карълайн Кениън фотографиите описват " най-различни трогателни, красиви, информативни, занимателни, свързани с храната, истории от един свят, към момента обзет от пандемия. Те ни демонстрират по какъв начин храната е нишката, която свързва всички нас ". Генерален спонсор от основаването на премиите през 2011 година до през днешния ден е австралийската марка ябълки Pink Lady, записана допълнително от седемдесет страни.

Награда за изключителни достижения тази година беше връчена на. Кениън споделя, че пандемията е нараснала доста мощно световната потребност от тяхната поддръжка най-много тук-там, на които гладът се е трансформирал в " злополучие с древен мащаби ".

За първи път беше връчена премията за снимащи дами на името на Клер Ахо, най-известната финландска фотографка. Първата носителка на този приз е италианката Марина Спиронети за нейния портрет " Месарки в Панцано-Мартина ", изобразяващ една от дамите, учащи се при световноизвестния месар Дарио Чекини.

Известният фотограф и ръководител на журито Дейвид Лофтъс споделя, че " в най-трудната за доста от нас година " значително изненадващи са струящите от фрагментите наслада и оптимизъм. В журито вземат участие още завеждащата отдела по снимка на в. " Гардиън " Фиона Шийлдс и началник Симоне Дзанони от ресторант Le George в хотел Four Seasons в Париж.
Месарка в Панцано Автор: Марина Спиронети Капитал - брой 19
За първи път галерия с творбите на финалистите ще бъде показана в The Royal Photographic Society в Бристол (20 ноември - 12 декември 2021 г.).

По време на пандемията фотографията The Broccoli Forest прераства в серията Foodtopia. Ограничителните здравни ограничения попречват Юлий Василев освен да се занимава с работата си в региона на туризма, само че и да се отдаде на обичаното си занимание в - уличната снимка, споделя той за " Капитал ". Изолиран у дома и с доста свободно време, той се концентрира върху кулинарната снимка. Цялата серия Foodtopia е осъществена в неговия дом, като най-вече време му лишава подсигуряването на инвентара, с който да реализира всяка последваща концепция.
Приготвяне на оризови нудли Автор: Абдул Момин
33-годишен, Юлий открива любовта си към фотографията " много късно, през 2012 година ", само че от този момент " фотографията е моят живот ". Снимките му са оповестени в Digital Photographer Magazine, Forbes, " Бакхус ". Спечелил е над 100 награди от осемдесет състезанието в целия свят. Един от най-социално ангажираните му планове е The (p)Last(ic) Supper, в който снима някои от най-популярните интернационалните ястия като пица, спагети, градинска салата с отпадъчни пластмасови детайли в тях. Според фотографа " в случай че не престанем да замърсяваме планетата с пластмаса, менюто на нашите деца евентуално доста ще наподобява на тези фотоси ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР