След като , вече втори ден ГЕРБ обясняват колко е

...
След като , вече втори ден ГЕРБ обясняват колко е
Коментари Харесай

Според ГЕРБ датата на изборите скандализирала католици, арменци, евреи и протестанти

След като, към този момент втори ден ГЕРБ изясняват какъв брой е неприятно решението, въпреки в началото да дефинираха датата като " допустима ".

" Това, което се случи, в огромна степен скандализира католическата, арменската, протестантската и еврейската общественост. За нас това е най-светлият християнски празник, точно Възкресение Христово. Налага се тъкмо в този ярък ден да правят някакъв тип работа, каквото е присъединяване в изборните секции. Освен всичко останало, за евреите това е четвъртият ден от тяхната Пасха. Това е ден, в който те нямат право да правят никаква физическа активност. Това значително ще ограничи опцията да гласоподават ", съобщи на конференция депутатът от ръководещата партия Младен Шишков, самият той католик.

" Искам да попитам президента на какъв принцип беше определена датата? Ако е на инцидентен принцип, това демонстрира изключителна непросветеност в администрацията на президента. Ако не – това значи целеустременост към тъкмо избрана група от хора, които са разграничени, този път на религиозна основа ", добави Шишков.

По публични данни от преброяването през 2011 година по-малко 49 хиляди души в България са се самоопределили като католици. Като протестанти пък -

В четвъртък, откакто президентът Румен Радев подписа декрет за избори на 4 април, депутатът от ГЕРБ Тома Биков разгласи, че " за нас тази дата е изцяло допустима ". Само няколко минути по-късно обаче тезата се смени. Зам.-въшншният министър и началник на младежката организация на Георг Георгиев подсети, че тогава е католическият и арменският Великден. Тогава рецензията обаче беше по-скоро обвързвана с българите в чужбина. " Много от западните страни са католически и това ще сътвори проблеми за българите там с право за глас ", разяснява Георгиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР