След като вече управляват заедно, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ

...
След като вече управляват заедно, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ
Коментари Харесай

Очаквано: Бойко Борисов и Кирил Петков се помириха, няма да се съдят

След като към този момент ръководят дружно, водачите на ПП-ДБ и ГЕРБ Кирил Петков и Бойко Борисов са си стиснали ръцете и са се отказали от правосъдните каузи, които водят един против различен, заяви вестник  " Сега ". Потърсен за коментар, Кирил Петков не отговори на мобилния си телефон.

За през днешния ден беше планувано следващото съвещание по частното наказателно дело, което Петков води против Борисов в Софийския областен съд. Делото обаче е прекъснато, откакто Петков се е отказал от тъжбата си. Той съдеше предшественика си на премиерския пост за клюка в частно наказателно дело и упорства да получи половин милион лв. обезщетение.

Повод за делото е брифинг, който Борисов и хората му организираха на 24 август 2022 година, на който упрекнаха кабинета " Петков ", че е доставял природен газ за страната посредством дъщерна компания на " Газпром ", с цел да облагодетелства компании, свързани с " Продължаваме промяната ". 

За клюка Наказателен кодекс планува санкция от 3000 до 7000 лева и публично неодобрение. Отделно можеше да бъде присъдено и обезщетение. По искане на отбраната на Петков съдът одобри в границите на частното наказателно дело (в него не прокурорът, а Петков е обвинител) да прегледа непълен цивилен иск за 10 000 лева (от 500 000 лева.).

Още през декември пък е прекъснато и гражданското дело за 26 000 лева, което Бойко Борисов водеше против Петков в Софийския градски съд. Борисов търсеше обезщетение за претърпени неимуществени вреди от изявления на Петков от август 2022 година в изявление за Нова тв.

" Борисов знае доста добре, че при една работеща правосъдна система, той ще би трябвало да върви в пандиза "  и "... И за тези осем хиляди лв., които ББР заплаща на месец на тази адвокатска фирма за общо два месеца, те направиха такава вест, че забравихме че става дума за три милиарда, до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това по какъв начин ние се опитахме да го спрем действително изобщо остана встрани ", твърдеше тогава Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР