След като вече има избран председател на 50-ото Народно събрание,

...
След като вече има избран председател на 50-ото Народно събрание,
Коментари Харесай

След избора на председател на НС: Има ли шансове за съставяне на редовен кабинет?

След като към този момент има определен ръководител на 50-ото Народно заседание, има ли шансове за сформиране на постоянен кабинет?

Ние към този момент сме на избори, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Каза още, че не се е срещал нито със Слави Трифонов, нито с Тошко Йорданов от " ИТН ", нито с който и да е, с цел да търси поддръжка.

Разкритикува ПП-ДБ, че Кирил Петков остана в съпротива - евроатлантическа. И през вчерашния ден се подреди с Българска социалистическа партия , " Възраждане " , " Величие " , гласувайки против евроатлантическата ориентировка.

От Движение за права и свободи обявиха, че има потребност от евроатлантическо държавно управление, другояче даваме страната на Путин.

От ПП-ДБ споделиха, че сме имали сполучливо държавно управление, само че Борисов не си е спазил думата. Има Такъв Народ обявиха, че са подготвени да вземат третия мандат и да поемат отговорност.

Българска национална телевизия: По-близо ли сме до избори измежду през вчерашния ден и през днешния ден?

Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ: " Ние сме на избори. Въпросът е чисто софтуерен да изберем ръководител на Народното събрание, който да ни прати на избори. Аз разбирам Слави Трифонов. В тези дни на договаряния, в които се явиха сътрудниците от Има Такъв Народ - те имаха опция, основана обществено или да бъдат смокинов лист, споделям го със страдание - това се наложи в обществото или да кажат, че депутатите му са купени. Именно и аз по тази причина през вчерашния ден споделих, че сходна поддръжка не ни е нужна. Ние предишния път това направихме - България имаше виновен ГЕРБ и подкрепихме ПП-ДБ да имат държавно управление. Сега обстановката е противоположната - те не желаят да го вършат, желаят да стоят с " Възраждане " и " Величие ".

Делян Пеевски - съпредседател на Движение за права и свободи: " Нека всички сътрудници да излязат от транса, в който са, да схванат, че разрушавам страната, да бъдем виновни към хората, Народното събрание би трябвало да тръгне. Дали ще има, дали няма е тематика по-късно. Да се извади конституционната процедура на мандатите, има първи мандат, втори мандат, има трети мандат. Ако не се случи, има избори. Нека си извървим нещата, да си създадем процедура, да си извървим едно обикновено евроатлантическо държавно управление, да запазим пътя на България, не да я подарим на Путин. "

Кирил Петков - народен представител от ПП-ДБ: " Много е забавно, че отговорността постоянно би трябвало да бъде поемана по реда, на който всеки е влезнал. В момента първата политическа мощ, нейното обвързване да откри своето болшинство за поддръжка. Това, което видяхме последните девет месеца, е че имахме сполучливо държавно управление на Денков и Борисов не си съблюдава думата. Затова сме на избори. За това сме в тази обстановка. На този човек няма по какъв начин да имаме вяра всякога. - А държавно управление на Има Такъв Народ? - Това ми се коства безумна екзотика. "



Костадин Костадинов - ръководител на “Възраждане ”: " Всеки излаз от политическата рецесия е обвързван с избори. Ако мислят за България, да поддържат нашето предложение за промени в Изборния кодекс за ограничавания до 20 секции отвън Европейски Съюз. Точка. "

Атанас Зафиров - народен представител от " Българска социалистическа партия за България ": " Вие, когато бяхте очевидци на първите договаряния, чухте ли някой за хора да приказва или всички се договаряха за постове. Това предупреждавахме от Българска социалистическа партия и това продължава да се случва пред очите на всички вас, тъй като някой разпределя порциите и всичкото това минава без сделки, ние сме чисти те да му мислят. "

Станислав Балабанов, народен представител от Има Такъв Народ: " Ако има разсъдък в 50-ия парламент и стигнем до третия мандат, Има Такъв Народ е подготвен да го получи и да предложи експертен кабинет, и да отвори диалозите към всички парламентарно показани партии, които не желаят да тласкат страната към избори. Тоест ще носим отговорност. "

- Възможно ли е държавно управление сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Величие "?
Етиен Леви, народен представител от " Величие ": " Аз не мисля, че на този стадий такова нещо е допустимо. Но, вижте, мъчно ми е да бъдем ясновидци какво ще се случи. Заседанията ще покажат. "
Вижте още в директното включване на Милена Кирова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР