След като вече е оценена положително от трите основни рейтингови

...
След като вече е оценена положително от трите основни рейтингови
Коментари Харесай

Вдъхновена от добър кредитен рейтинг, Русия се цели в свежи инвестиции

След като към този момент е оценена позитивно от трите съществени рейтингови организации, Русия счита да се възползва и да притегли свежи вложения в стопанската система си.
Според Moody`s уязвимостта на съветската стопанска система към външни шокове, в това число глобите на Съединени американски щати, " доста понижава ". Москва се любува на мощни обществени финанси и дребен дълг, а съветското министерство на финансите се засилва в привличането на пресен капитал.
" Фактът, че три организации са определили капиталов рейтинг за Русия, ще бъде спомагателен позитивен мотив за вложителите, които обмислят опцията за финансови вложения в нашата страна ", споделя в изказване съветският финансов министър Антон Силуанов. " Руското държавно управление от своя страна ще сътвори нови условия за по-нататъшно възстановяване на рейтинга ", дава обещание министърът, представен от " Спутник ".
Според него нарасналият рейтинг се дължи на „ високото качество на макроикономическата, бюджетната и паричната политика на съветските управляващи “.
Министърът на стопанската система Максим Орешкин счита, че Moody`s е изчерпала даже най-фантастичните причини против повишението на кредитния рейтинг на Русия.
През 2015 година рейтингът на страната беше намален до " отпадък " от Moody`s, защото поевтиняването на суровия нефт и задграничните наказания доведоха стопанската система до най-дългата ѝ криза през 21-ви век. Но щом цените на петрола се възвърнаха, Русия се върна към нежния напредък, макар че рестриктивните мерки не бяха отстранени, а Съединени американски щати заплашиха да наложат нови наказания.
Нови ограничения от страна на администрацията на Тръмп могат да бъдат " арестувани без материални вреди за кредитния профил на страната. Уязвимостта на държавния дълг от такива шокове в действителност е намаляла значително и към този момент не лимитира рейтинга до под капиталова степен ", считат от Moody`s.
" Решението на Moody`s може да докара до огромни притоци (на капитал, б.р.) ", твърди пред Bloomberg Иля Фейгин, старши пълководец в WallachBeth Capital в Ню Йорк.
" Moody`s призна, че Русия е изчистила доста неща във вътрешен проект. Русия не е в обстановка, при която спадът в цените на петрола ще я унищожи изцяло и ще я направи неспособна да заплаща сметките си. Има късмет Русия да изпревари разрастващите се пазари в кратковременен до средносрочен проект ", показва Фейгин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР