След като вчера в парламента нямаше нито един депутат от

...
След като вчера в парламента нямаше нито един депутат от
Коментари Харесай

Атака: Проява на лош вкус e искането на НФСБ Сидеров да не лидер на парламентарната ни група

След като през вчерашния ден в Народното събрание нямаше нито един народен представител от " Атака " и нито един чиновник от партийната им телевизия, през днешния ден те отидоха на работа.

От партията разясниха пред публицисти в Народното събрание вчерашното решение на НФСБ да отдръпна доверието си от водача на " Атака " Волен Сидеров и да изиска той към този момент да не е ръководител на парламентарната група на " Обединените патриоти " (НФСБ, " Атака и ВМРО). До това се стигна след нападки от ефира на партийната телевизия на Сидеров против вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов.

На журналистически въпрос за оттегленото доверие, депутатът от " Атака " Николай Александров отговори: " Опитвате се да ме накарате да разясня всяка демонстрация на неприятен усет, която може да излезе от страна на сътрудници. Има ясно регламентирани правила, записани в съдружното съглашение. И не мисля, че то е нарушено. Искането за отдръпване на Волен Сидеров като водач на парламентарната група е несериозно. Това е като въпроса има ли сериозен вид да се отдръпна поддръжката към Валери Симеонов като вицепремиер ".

Той разкритикува и това, че Симеонов поддържа независимостта на украинската черква. " Войните в международен мащаб постоянно са се водили по две аргументи – вяра и запаси. Не отива на който и да било – редови народен представител, вицепремиер или министър председател, да се заиграва с религиозната карта ", сподели депутатът и добави, че оттова нататък всеки самичък може да направи разбор на " това, което се случва сега ".

Междувременно от НФСБ ще кажат каквото имат да споделят по въпроса с следващото напрежение сред Симеонов и Сидеров, само че на съдружен съвет, а не пред медиите. Да приказваме през медиите и общественото пространство не е обикновено. Очакваме да има съдружен съвет, на него ще си кажем всичко ", сподели Борис Ячев.

Той добави, че в случай че на съдружния съвет бъде сложена тематиката за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, това ще се разисква и ще се вземе решени.

До следващото напрежение сред " Атака " и НФСБ се стигна, откакто в понеделник вечер партийната телевизия на партията на Сидеров сама спря излъчването на стратегия си, а на нейно място излизаше бял надпис излизаше посланието: " Телевизия " Алфа " спря. Питайте държавното управление за какво ". От " Атака " резервираха безмълвие за повода за прекъсването. Работещите в малкия екран също не разясниха тематиката, а от Съвет за електронни медии обясниха, че не са налагали санкции или други наказания на медията. Ден по-късно надписът беше заменен с няколко други, които бяха цитати от Волен Сидеров. Те определяха вцепремиера Валери Симеонов е индивидът на Джордж Сорос в българското държавно управление. Това докара до решението на депутатите от НФСБ да снемат доверието от водача на " Атака " и ръководител на парламентарната група на " Обединените патриоти " Волен Сидеров. Малко по-късно излъчването на програмата по партийната телевизия беше възобновено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР