След като вчера сутринта предаде кабинета в правителството на Северна

...
След като вчера сутринта предаде кабинета в правителството на Северна
Коментари Харесай

Ковачевски: ВМРО-ДПМНЕ стои в техническото правителство, а се прави, че не е част от него

След като през вчерашния ден сутринта съобщи кабинета в държавното управление на Северна Македония на новоизбрания министър председател на страната Талат Джафери, вечерта, като ръководител на СДСМ, Димитър Ковачевски откри клуб на партията в първи изборен регион в центъра на Скопие. 

В словото си той съобщи, че 2024 година ще бъде годината на европейска Северна Македония, а на идните избори жителите ще вземат вярното решение за своя стандарт на живот, само че и за бъдещето на страната. 

По думите му изборът е сред несъмнено европейско бъдеще, непоклатимост и народна власт със СДСМ или регресия и връщане към " черното минало със застрашена независимост на словото и задушена народна власт ” с ВМРО-ДПМНЕ.

" Виждаме, че във ВМРО-ДПМНЕ няма смяна. Няма стратегия, няма политическо предложение, няма концепция, не знаят какво пазят и срещу какво са.  Виждаме тази липса на политика през последните няколко години. ВМРО-ДПМНЕ нямаше позиция по нито един значим за страната въпрос. Единственото, което правеха, е да основават спънки. Виждаме го и тези дни. Първо проблематизираха техническото правителство и споделиха, че няма да вземат участие. После взеха решение, че ще вземат участие, предложиха министри, само че не ги гласоподаваха в Народното събрание. Твърдяха, че не признават техническия министър председател, а на същия механически министър председател показаха техните оферти за министри. Сега стоят в техническото държавно управление, а се вършат, че не са част от него “, съобщи Ковачевски

Ковачевски направи съпоставяне в региона на стопанската система и като растеж на заплатите и пенсиите по време на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ и това на неговото държавно управление и оцени като сполучлив  пакетът от антикризисни ограничения, с които " за три години на жителите са върнати над 2,6 милиарда Евро ”.

" Членството в Европейски Съюз значи господство на закона и доста по-ефективна битка с корупцията, по-ефективни държавни институции. Ние се борим за това. Ето за какво стремежът ни е да достигнем стандартите на страните членки на Европейски Съюз и другите страни от западния свят, с цел да задържим нашите младежи вкъщи, в (Северна) Македония “, сподели Ковачевски, обявявайки, че до успеха на СДСМ и проевропейската коалиция на изборите остават тъкмо 99 дни, написа Българска телеграфна агенция.

„ На 8 май няма да има кой да угаси лампите в СДСМ, с Ковачевски (Северна) Македония потъва, към този момент нямаме страна. Сбирките на СДСМ и Ковачевски, се показа за  победител в прибързано почналата акция довечера, макар че в себе си знае, че губи. Що се отнася до Европейски Съюз, (Северна) Македония не е мръднала и с милиметър напред, до момента в който СДСМ и ДСИ бяха в държавното управление. Докато от 2017 година до 2023 година страните имат растеж на Брутният вътрешен продукт от над 50 %, в (Северна) Македония той е едвам 20 %. Какво повече би трябвало, с цел да се види какъв брой отчайващо е ситуацията в страната с Ковачевски ”, реагираха със известие от ВМРО-ДПМНЕ.

Парламентарните избори в Северна Македония ще се проведат дружно с втория тур на президентските избори на 8 май. В изявление за Българска телеграфна агенция през днешния ден водещи публицисти в страната споделиха, че с вчерашния избор на техническото държавно управление предизборната акция за изборите на процедура публично е стартирала. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР