След като вчера приключи битката в германската Бундеслига, днес ще

...
След като вчера приключи битката в германската Бундеслига, днес ще
Коментари Харесай

Какво ще се случи в последния кръг на Премиър лийг?

След като през вчерашния ден завърши борбата в немската Бундеслига, през днешния ден ще станем очевидци на последните мачове от акцията в Премиър лийг. Още преди седмица Манчестър Сити узакони третата си поредна купа, а след успеха на Манчестър Юнайтед над Челси в четвъртък стана дефинитивно ясно и кои четири тима ще играят в Шампионската лига. Това са Ман Сити, Арсенал, Ман Юнайтед и Нюкасъл. Ливърпул и Брайтън ще вземат участие в груповата фаза на Лига Европа. 

Остават два огромни въпроса, които ще бъдат решени в идните мачове от последния кръг. Първият е обвързван със седмата позиция, която дава право на присъединяване в квалификациите на Лигата на конференциите. В момента тя се заема от Астън Вила. Шанс обаче имат и Тотнъм и Брентфорд, които са надлежно с една и две точки по-малко. Бирмингамци одобряват Брайтън, Тотнъм гостува на Лийдс, а Брентфорд семейства на първенеца Манчестър Сити.

Най-голямата конспирация обаче остава развръзката в борбата за оцеляване. Отдавна стана ясно, че Саутхамптън ще играе през идващия сезон в Чемпиъншип. Евертън, Лийдс и Лестър ще дефинират останалите два изпадащи тима. „ Карамелите “ имат две точки преднина, тъй че ще си подсигуряват оцеляването при победа над Борнемут на „ Гудисън “. Равенството може да се окаже незадоволително, в случай че Лестър завоюва, защото „ лисиците “ имат с шест гола по-добра голова разлика. Лийдс е в най-тежка обстановка, защото отборът на Сам Алардайс би трябвало да победи Тотнъм и в същото време Евертън и Лестър да не завоюват своите мачове.

В челото единствената алтернатива е кой всред Манчестър Юнайтед и Нюкасъл ще приключи на трета позиция. В момента „ алените дяволи “, които през днешния ден одобряват Фулъм на „ Олд Трафорд “, имат две точки преднина пред „ свраките “, които по същото време гостуват на Челси.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР