След като вчера премиерът Бойко Борисов свърза провелия се в

...
След като вчера премиерът Бойко Борисов свърза провелия се в
Коментари Харесай

"Спаси София" настоя МВР, а не политиците, да установи кой вади паветата

След като през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов свърза провелия се в неделя митинг за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова с изравянето на павета от ремонтирания бул. " Дондуков ", през днешния ден от " Спаси София ", които предизвикаха шествието против кмета, позволиха, че се прави опит за дискредитиране на организацията и похищение на вниманието.

" Опитите за дискредитиране на " Спаси София " няма да решат проблемите на града. Считаме, че това е метод да се търсят оправдания и да се отвлича публичното внимание, вместо да се търсят дълготрайни решения ", се споделя в позицията, с която организацията отхвърля да " бъде инструмент за разпра сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Повод за нея е " масираната медийна офанзива ", на която организацията се усеща подложена в последните дни и вчерашното изявление на министър-председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на Министерски съвет. Той разяснява изравянето на няколко павета по столичния бул. с думите: " Представяте ли си каква безочливост е това, каква политическа офанзива – да отидеш, да разровиш подготвена улица, единствено с цел да можеш на другия ден да снимаш и да организираш митинги ", сподели Борисов без да посочва името на организацията.

В неделя се организира проведеното от " Спаси София " шествие за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова под надпис #ДанчеСлез. Ден преди митинга няколко от паветата по ремонтираният бул. " Дондуков ", който е обект на доста рецензии от гражданската организация, бяха извадени, охранителните камери снимаха силуета на мъж, само че причинителят досега е незнаен.

" Спаси София " дефинира и изказванията, че има присъединяване в премахването на паветата, като нечиста сделка и приканва " Министерство на вътрешните работи да си свърши работата и да разпознава причинителя на цитирания от министър-председателя вандалски акт ".

В позицията на " Спаси София " се споделя още, че организацията не е партийно подвластна и обект на рецензия могат да станат дейностите на " всеки, без значение от неговата позиция или партийна принадлежност, в случай че те са във щета на София ".

В деня на митинга се организира и конгресът на партия ГЕРБ, на който Фандъкова беше избрана отново за член на управлението, а Бойко Борисов остана ръководител. Тогава Борисов посвети забележителна част от изявлението си в рецензии към митинга и уредниците му. " Да спасим София от спасителите й ", сподели тогава Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР