След като вчера моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут

...
След като вчера моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут
Коментари Харесай

Шумахер: Макс иска Рикардо да смени Перес

След като през вчерашния ден моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко разкри, че Дениъл Рикардо е напът да се завърне в лагера на „ Биковете “ като авариен водач през 2023 година, Ралф Шумахер изрази своето мнение, че австралиецът може и да стане титуляр.
 Доктор Марко: Рикардо се връща в Ред Бул Доктор Марко: Рикардо се връща в Ред Бул
Според немския деец Рикардо е желания от звездата на Ред Бул Макс Верстапен съотборник. Именно заради тази причина по думите на Шумахер двукратният международен първенец ще притисне шефовете на „ Биковете “ да се разделят със Серхио Перес и да го заменят с Рикардо, макар че мексиканецът има контракт до края на 2024 година.
 Хорнър отхвърли опцията Рикардо още веднъж да бъде титуляр на Ред Бул Хорнър отхвърли опцията Рикардо още веднъж да бъде титуляр на Ред Бул
„ Не съм на 100% сигурен, че Перес ще е съотборник на Макс следващата година. Мисля, че Рикардо има добър късмет. Зад кулисите несъмнено се водят доста нападателни диалози, тъй като съгласно мен Макс желае нова композиция.

„ Той е водачът на Ред Бул. Цялото бъдеще на тима е построено към него с този контракт, който той има до 2028 година. В последна сметка той носи огромните триумфи на тима. Точно поради това съгласно мен неговият контракт му разрешава той да въздейства върху избора на втори водач. И аз мисля, че той избира Рикардо “, сподели Шумахер.

Верстапен и Рикардо бяха съотборници сред 2016 и 2018, като в този интервал тяхното партньорство като цяло бе хармонично, само че след удара им в Баку през 2018 фокусът вътре в отбора се измести към Верстапен. Малко или доста това бе главният фактор върху решение на Рикардо да премине в Рено при започване на 2019 година. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР