След като вчера Марк Маркес обяви, че възнамерява да участва

...
След като вчера Марк Маркес обяви, че възнамерява да участва
Коментари Харесай

Маркес премина и последния си преглед преди завръщането в MotoGP

След като през вчерашния ден Марк Маркес разгласи, че има намерение да взе участие в Гран При на Франция в MotoGP, през днешния ден шесткратният международен първенец в кралския клас трябваше да премине наложителен обзор при докторите на шампионата. Те трябваше да преценяват дали травмата на първа метакарпална кост на дясната ръка на Маркес е зарастнала, или не. За благополучие на испанския водач и всички негови почитатели отговрът беше положителен и той получи зелена светлина за завръщането си в кралския клас.

Маркес пропусна последните три спортни уикенд след тежката злополука, за която той беше отговорен, в Гран При на Португалия. Заради този случай той бе и осъден с двойно прекосяване през дългата обиколка, само че в последна сметка, след решение на апелативния съд на MotoGP, глобата му отпадна. Така испанецът ще може да започва умерено в двете надпревари на „ Бугати “ този уикенд, знаейки, че няма никакво наказване за изтърпяване.
 Официално: Наказанието на Марк Маркес бе анулирано Официално: Наказанието на Марк Маркес бе анулирано
Уикендът за Гран При на Франция, пети кръг за сезон 2023 в MotoGP, стартира на следващия ден с двете тренировки, които ще започват надлежно в 11:45 и 16:00 часа българско време. Първите 10 в общото класиране след тях ще придобият право на непосредствено присъединяване във втората фаза на квалификацията в събота сутринта.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР