След като вчера хартиеното мнозинство на ГЕРБ, ДПС и БСП

...
След като вчера хартиеното мнозинство на ГЕРБ, ДПС и БСП
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Вместо правни аргументи, чухме само внушения и политически нападки при отмяната на президентското вето в правната комисия на НС

След като през вчерашния ден хартиеното болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отхвърли ветото на президента в Комисията по правни въпроси на Народното събрание, остава усещането, че задачата е да се зачеркне изцяло гласуването с машини.

Тезата разви някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова в ефира на Българска национална телевизия. “Ако това е действителната цел, по-добре да се признае, с цел да е ясно на цялото българско общество защо в действителност става въпрос ”, съобщи тя. 

Надежда Йорданова още веднъж акцентира, че би трябвало да бъдат положени всички старания за образуване на кабинет, в това число с предлагането на негов състав. Според нея надпартиен Министерски съвет би бил неработеща и изпразнена от наличие формула. А за министри следва да бъдат препоръчани хора с безупречна професионална известност, само че и с нужния политически опит, каквито несъмнено има кандидат-премиерът учен Николай Денков. Йорданова счита, че партийните  водачи не трябва да влизат в министерския състав, тъй като теренът на политическите причини и противодействия е в Народното събрание. “Лидерите би трябвало да водят законодателната борба на терена на Народното събрание, а държавното управление да извършва политики по целите, които Народното събрание заложи ”, добави националният представител. 

Представителят на “Демократична България ” съобщи, че чака всички политически сили да се явят на общата среща с учен Денков и “Продължаваме смяната ”. Според нея би трябвало да се положат всички старания за сформиране на работещо правителство  и действителният късмет това да се случи е с втория мандат. “В тази комплицирана обстановка дано оставим сръдните и държанието на афектирани деца. В навечерието на Коледа с цялото примирение, отговорност и грижа за нашето общество би трябвало да стартираме да си приказваме даже когато не сме съгласни ”, заключи Йорданова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР