След като вчера ГЕРБ се срещна с Продължаваме промяната -

...
След като вчера ГЕРБ се срещна с Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

В парламента - този път има воля за разговори

След като през вчерашния ден ГЕРБ се срещна с " Продължаваме промяната - Демократична България ", през днешния ден водачът на партията Бойко Борисов организира срещи с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Председателят на придвижването Мустафа Карадайъ заключи, че в този парламент, за тазлика от предходния, има воля за диалози.

Групата на „ Българска социалистическа партия за България “ няма да поддържа Росен Желязков от ГЕРБ-СДС за ръководител на Народното събрание, сподели пред публицисти пък ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с водача на ГЕРБ в Народното събрание.

" Г-н Борисов ме предложения на среща, обсъждахме няколко въпроса - първият е за поддръжка на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. Оставих този въпрос да се реши сред първите две политически сили, защото те сега водят диалози.

От нас за Росен Желязков няма да получи поддръжка и съм му го споделила ", изясни Нинова.

Тя заяви, че с Борисов са разговаряли и по законодателната стратегия и начинания. И уточни, че към този момент сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " вървят такива диалози и Борисов би желал с всички водачи да организира този диалог.

" Заявих какви са нашите цели, те са тези, които чухте и през вчерашния ден от трибуната – бюджет, обществена политика, законите по Плана за възобновяване и резистентност и правосъдната промяна...

Оставаме на радикално разнообразни позиции по един въпрос – оръжията за Украйна ", сподели Нинова.    

В момента се образува работна група единствено сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, сподели водачът на Българска социалистическа партия на въпрос дали ще вземат участие в работните групи по законодателни цели. " Ако ни поканят ще отидем, не сме го уточнявали това с Бойко Борисов ", добави тя.

Относно предлагането за ротация на ръководителя на два месеца сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “, водачът на Българска социалистическа партия уточни, че на този стадий това наподобява противоконституционно и е недопустимо за левицата.

В старта на това Народно заседание има нещо, което е по-различно от другите – волята за  диалози, съобщи пред медиите ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Надяваме се тези диалози да прераснат в градивен разговор ", добави той.

На чаша кафе с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, в стаята на Движението в Народното събрание, представители на двете политически сили са разискали разнообразни политически конфигурации в това Народно заседание и разновидностите за съставяне на болшинство, което да излъчи постоянен кабинет, с цел да се откри излаз от политическата рецесия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР