След като въведе визи за работа и обучение за европейски

...
След като въведе визи за работа и обучение за европейски
Коментари Харесай

Великобритания ограничава свободното влизане в страната и на туристите?

След като вкара визи за работа и образование за европейски жители от тази година, се готви да ограничи и свободното влизане на хора за туризъм или посещение. Това стана ясно от оповестена от вътрешната министърка Прити Пател огромна промяна на английската имиграционна система, предава.
Тя планува да се вкарат електронни разрешителни за краткосрочни пътувания, сходни на тези, с които английските жители влизат в Съединени американски щати и Канада. Те да вземем за пример попълнят онлайн формуляр и заплащат надлежно 14 или 7 $ в двете страни, когато желаят да ги посетят. В момента европейските жители имат право да влизат във Англия свободно и да остават в нея до 6 месеца, само че не могат да работят или да учат през това време.
 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо. 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо.
Още преди пандемията във Англия всяко пето дете под 15-годишна възраст е страдало от " Food Poverty " - положението, в което семе...
Задължението да аплайват за електронно позволение ще разреши на английските управляващи да ревизират какви хора желаят да влязат в Обединеното кралство и да отхвърлят на тези, които считат за рискови. Все още не е ясно по кое време тъкмо ще проработи новата скица за пресяване на пътуващи, само че се чака да е директно откакто от идната година бъде пусната аналогична европейска система за допускане на жители от 62 страни, с които Европейски Съюз няма визов режим. Европейските разрешителни ще костват 7 евро, а британските – евентуално 9 паунда.
Междувременно един от най-големите туроператори на Острова TUI анулира чартърните си полети до края на юни до 8 страни, измежду които и България. От компанията обясниха, че това се постанова поради неустановеност, подбудена от пандемията. Фирмата обаче ще осъществя полетите си до други страни от кехлибарения лист, в който е и България, макар предизвестието на английските управляващи да не се отива на отмора в тях. Такъв е казусът с Испания, където стотици англичани дойдоха през последните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР