След като Външно министерство се събуди след празниците, след като

...
След като Външно министерство се събуди след празниците, след като
Коментари Харесай

Бойко Ноев: МВнР си изяде сармите и пуйката и покани Митрофанова за случая с Христо Грозев


След като Външно министерство се разсъни след празниците, откакто си изяде сармите и пуйката , и у нас Елеонора Митрофанова, евентуално тя ще каже какви са същинските аргументи за случая с Христо Грозев . Това съобщи някогашният министър на защитата Бойко Ноев пред БиТиВи за на проверяващия публицист Христо Грозев.

Ноев изясни, че Грозев е бил потърсен от българските управляващи още на втория ден, откакто казусът нашумя и са задействани съответните механизми за сигурността на проверяващия публицист, който не се намира в България. Случаят с Грозев е мотив да се погледнат няколко кардинални въпроса за свободата на словото и държанието по отношение на проверяващите публицисти, уточни той.

Каква информация можем да получаваме от Русия, запита Бойко Ноев и добави, че от Москва постоянно получаваме пропагандата на Кремъл. Той настоя неотложно да се закрие българското бюро в Москва, от което по думите му няма смисъл.
 Митрофанова ще отиде на срещата в Министерство на външните работи, удостовери съветското посолство
Митрофанова ще отиде на срещата в Министерство на външните работи, удостовери съветското посолство

Очаква се срещата да се състои още на следващия ден

Според него основният прокурор Иван Гешев комфортно излиза с мнения по тематиката, само че към момента няма никакъв резултат. Ноев се надява, откакто Гешев бъде заменен и бъде назначени други прокурори, случаите да бъдат разнищени. Той прикани депутатите да поканят самия Христо Грозев в българския парламент освен в европейския. Много по-страшни неща стават, а не просто да се веят едни флагове пред Народното събрание. ДАНС се пращат като пожарна команда по въпроси, които могат да се решат от Министерство на вътрешните работи, а техният запас за управление на непознати разследващи служби би трябвало да се удвои и утрои , настоя някогашният министър на защитата.

Той уточни, че държанието на Русия по отношение на България е надменно и унизително .
 Президентството е подхванало ограничения за сигурността на Христо Грозев
Президентството е подхванало ограничения за сигурността на Христо Грозев

Българска социалистическа партия и " Български напредък " също излязоха с позиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР