След като в продължение на почти три месеца се задържа

...
След като в продължение на почти три месеца се задържа
Коментари Харесай

Биткойн: Експерт прогнозира цена от $50,000 преди халвинга

След като в продължение на съвсем три месеца се задържа под границата от $30,000, Биткойнът (BTC) най-сетне се освободи, надхвърляйки $34,000 в удивително рали предходната седмица.

Този скок беше подхранван основно от възобновения пазарен оптимизъм, свързан от възходящите упования за утвърждение от SEC на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Съединени американски щати. С възраждането на Биткойн общността на криптовалутите е оживена от спекулации за това какво ще се случи в бъдеще, в това число за капацитета за нова бича серия.

Сред предоставящите прозрения е известният крипто специалист Майкъл ван де Поуп, който на 28 октомври показа мислите си за идната забележителна опозиция на Биткойн, прогнозите за цените преди халвинга и капацитета за нови исторически върхове (ATH).

Според него, след последния пробив идната забележителна точка на опозиция за Биткойн се намира на $38,000, което значи ценови диапазон, в който продавачите може да наберат инерция. Въпреки това пазарният анализатор резервира убеждението, че пионерската криптовалута ще преодолее това затруднение и ще се изстреля до $45,000-$50,000 преди идващото халвинг събитие, което се планува да настъпи през април 2024 година

Въпреки това Поуп допуска, че това няма да означи края на ценовите ралита на Биткойн.

Като се има поради прогнозата му за скок на BTC до $50,000 преди халвингът, самото дълго чакано събитие се чака да подейства като още един катализатор.

По време на халвингът на Биткойн, се понижава възнаграждението, което миньорите получават за инспекция на транзакции и прибавяне на блокове към блокчейна. Това понижаване на предлагането, съчетано с възходящо търсене, постоянно води до внезапен скок в цената на BTC заради нарасналата му дефицитност и засиленото търсене от страна на вложителите.

При това състояние Поппе чака, че водещата криптовалута ще навлезе във фаза на “ ” и “ “, преди да преживее забележителен скок и да инициира “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР