След като в продължение на 4 години бяха послушният пудел,

...
След като в продължение на 4 години бяха послушният пудел,
Коментари Харесай

ВМРО ще използва Стефан Янев като ракета-носител на предстоящите избори

След като в продължение на 4 години бяха послушният пудел, крепящ държавното управление на ГЕРБ, гласоподавателите пратиха Вътрешна македонска революционна организация в ресурс за дълго време. Разбира се управлението на партията не пропусна опцията да осребри слугинското си държание по максимата на Мечо Пух – „ Колкото повече, толкоз повече “. Тя естествено върви с ново присъединяване във властта, което няма по какъв начин да се случи при независимо явяване на идните избори, защото всички социологически проучвания дават на Вътрешна македонска революционна организация към 1% от гласовете. Предвид обстоятелството, че получиха толкоз и на последните четири вота, това постанова незабавно намиране на ракета-носител, с цел да утолят жаждата си за власт.

 

Единственият им вид за това е партията на Стефан Янев – „ Български напредък “, която е на ръба да прескочи 4%-вата преграда за влизане в Народно събрание. Това значи, че нито един глас не им е непотребен. Запознати настояват, че пазарлъкът сред двете партии тече с цялостна мощ, а за това преди дни загатна и самият Янев.

 

Макар болшинството да не гледат с положително око на Вътрешна македонска революционна организация, Янев е намерил стоманени причини, с които да оправдае възможния съюз. Пред поддръжници на партията споделял, че неналичието на структури из страната няма да им разреши независимо явяване на идните избори на 2 април.

 

Освен това горчивата истина е, че партията на Стефан Янев остана без пукната стотинка, откакто „ Свобода “, „ Земеделски национален съюз “ и „ Партия на зелените “ прибраха по 1/3 от държавната дотация, въпреки и без никакъв принос за резултата при явяването им на предходните избори.

И до момента в който е елементарно да се намерят донори за партия, която ще влезе в Народното събрание, то надалеч не е толкоз елементарно да се открият хора, които да изнесат финансово акцията.

 

Като към това се добави и фактът, че в изборните комисии е всеобща процедура бюлетините на съперниците да се трансформират в невалидни, то това прави наложително изискване всяка една от партиите да обезпечи собствен човек в секциите, които в страната са над 10 000. Сами се досещате, че шансът на „ Български напредък “ да откри толкоз доста хора, е нулев.

 

Партията съвсем няма структури в страната, а на местата, на които има, те са формирани от 2-3 души, които са търсещи полза кариеристи, минали през най-малко няколко други партии.

Очаква се точно това да е и една от аргументите, с които Янев ще оправдае възможния си съюз с Вътрешна македонска революционна организация, които въпреки и изпаднали зад борда, имат структури в цялата страна.

 

Допълнителен бонус са и към 20-те хиляди гласа, които може да изиграят основна роля при прекосяването на 4%-вата преграда за влизане в Народното събрание. Социолозите са уверени, че в противоположен случай партията няма съвсем никакъв късмет да направи това независимо.

Източник: Уикенд


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР