След като в последните години подсили защитата си със скъпи

...
След като в последните години подсили защитата си със скъпи
Коментари Харесай

Байерн продължава да инвестира в защитата, готви 100-милионна покупка

След като в последните години укрепи отбраната си със скъпи покупки в лицето на Матайс де Лихт (67 милиона евро) и Ким Мин-Джей (42 милиона), в този момент Байерн (Мюнхен) се прицели в още един защитник. Става дума за Роналд Араухо от Барселона, като информацията идва от близкото до катлаунците издание Mundo Deportivo.

Уругвайският централен бранител е един от капитаните на Барса и е неизменим титуляр в състава на Чави Ернандес, само че " блаугранас " може да се видят принудени да го продадат, тъй като очевидно Байерн готви оферта, на която няма да могат да откажат. Най-вече поради тежката финансова обстановка, в която славния отбор се намира към този момент години наред.

Говори се за сума от порядъка на 100 милиона евро.

25-годишният уругваец е част от Барса от 2018 година насам, като първо изкара два цялостни сезона в дубъла на отбора, а след това последователно се наложи в представителния отбор, за който към този момент има съвсем 150 мача.

През предишния сезон 2022/2023, в който бе извоювана купата в Ла Лига, Араухо оказа помощ на тима си да резервира най-вече чисти мрежи (16) в Топ 5 на клубните шампионати в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР