След като в поредица от няколко дни група хакери с

...
След като в поредица от няколко дни група хакери с
Коментари Харесай

Анархистите не успяха да свалят в пълна мяра сайта на правителството

След като в поредност от няколко дни група хакери с името " Анархистите " съумяха да смъкват уеб страниците на Народното събрание, на КФН и на Министерството на стопанската система, рано тази заран те оповестиха офанзива и на уеб страницата на Министерския съвет.
Съгласно известието, офанзивата трябваше да стартира в 7:00 часа, само че бързо часът беше поправен на 7:05 часа. За малко уеб сайтът на институцията зареждаше доста постепенно и не изцяло. На процедура обаче, до стартирането на този материал онлайн, в нито един миг уеб сайтът на държавното управление не падна изцяло.
Групата се кръсти " Анархистите " поради изказване на премиера Бойко Борисов, че такива хора инспирират митингите от последните две седмици. Най-вероятно хакерите пробват да смъкват уеб сайтове на държавни институции с известната офанзива DDoS (отказ от услуга). По създание офанзивата съставлява претоварване на сървър с доста на брой поръчки за влизане в даден уебсайт за къс интервал от време. Този тип офанзива нормално се реализира от доста места по едно и също време за да се затрудни следенето и блокирането на източниците. Предотвратяването ѝ става нормално посредством преразпределяне на трафика на входа на уеб страницата, посредством прекачване на поръчката през няколко виртуални входа, което усилва времето за култивиране на трафика и не разрешава претоварване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР