След като в откриващия си двубой на Мастърса в Мадрид

...
След като в откриващия си двубой на Мастърса в Мадрид
Коментари Харесай

Битка докрай: Хуркач сломи финалиста от Монте Карло и разочарова пълните трибуни в Мадрид

След като в откриващия си дуел на Мастърса в Мадрид трябваше да прекара съвсем 3 часа на корта, през днешния ден Хуберт Хуркач бе замесен в следващ трагичен конфликт, като този път негов конкурент бе финалистът от Монте Карло - Алехандро Давидович Фокина. Мачът бе извънредно оспорван и продължи близо 2 часа и 30 минути, преди полякът да надделее в тайбрека на решителния трети сет и да се поздрави с крайната победа - 6:4 4:6 7:6(5). Така той продължава към осминафиналната фаза на шампионата, където ще се изправи против Душан Лайович, който по-рано през днешния ден отстрани петия подложен Каспър Рууд.

Дебютният сет бе извънредно равносилен, като пасивната на моменти игра от страна на Хуркач го изправи пред няколко рискове от пробив, само че точно тогава сервисът му ставаше неговото най-силно оръжие и го измъкваше от затруднената обстановка. В края на частта срещата бе прекратена за малко заради дъжд, което повлия на концентрацията на Фокина и след подновяването на играта той позволи серия от грешки, изпратили сета в сметката на международния №14.

В началото на втората част обаче преимуществото бе напълно на страната на испанеца, който, подпомаган от цялостните трибуни, съумя да пречупи Хуркач и да пробие на два пъти, осигурявайки си задатък от 5:1. Въпреки че позволи връщане на един от брейковете, локалният любим не разреши да се стигне до поврат и при втория си опит затвори сета в своя изгода.

Качеството на тениса в третата част доста се увеличи, защото и двамата тенисисти бяха свели грешките си до най-малко и можехме да следим голям брой темпови замени на удари. Двамата си размениха по един пробив при започване на сета, а след това бяха безупречни на свое подаване, заради което паритетът се резервира в хода на цялата част и мачът щеше да бъде решен в тайбрек. В него Давидович поведе с 4:3 точки, само че в решаващите моменти Хуркач бе по-стабилният от двамата и реализира късен минипробив, донесъл му крайния триумф.

CLUTCH from Hubi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР