След като в Обединеното кралство беше открит тежък хепатит в

...
След като в Обединеното кралство беше открит тежък хепатит в
Коментари Харесай

Деца се разболяват от странен тежък хепатит, изискващ чернодробна трансплантация

След като в Обединеното кралство беше открит тежък хепатит в остра форма при деца, СЗО разгласи интернационална паника.

Според La Razon повода е незнайната природа на болестта, което лекарите не могат да класифицират като нито един от известните типове хепатит.

В някои случаи болните деца изискват незабавна чернодробна трансплантация. По-специално, в Испания са обявени три случая на чудноват хепатит.

Според La Razon се разболяват пациенти от две до седем години, които живеят в разнообразни елементи на Испания. Изданието загатва обстоятелства в Мадрид, Арагон и Кастилия-Ла Манча.

И трите деца бяха признати в университетската болница в Ла Пас и в този момент се усещат по-добре.

Изданието твърди, че връзка с коронавирусната болест не е открита.

В Обединеното кралство през март бяха видяни 70 деца на възраст сред две и пет години, които демонстрираха същите необикновени признаци: повръщане, погрешно действие на стомаха и червата.

На някои са направени чернодробни трансплантации.

Според специалисти на СЗО повода за вируса към момента не е открита. Хепатит A, B, C, D и E не са открити, освен това лекарите упорстват, че няма връзка с имунизации или пътешестване на децата.

„ Някои от приетите в болница деца в Англия са дали позитивна проба за COVID-19, до момента в който други са дали позитивна проба за аденовирус “, написа La Razon.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР