След като в неделя публикува в Туитър коментари, които подкрепят

...
След като в неделя публикува в Туитър коментари, които подкрепят
Коментари Харесай

Войната между авторката на “Хари Потър” и транс активистите се задълбочава

След като в неделя разгласява в Туитър мнения, които поддържат мнението ѝ, че хората имат единствено два биологични пола, писателката Джоан Роулинг, известна с поредицата “Хари Потър”, беше атакувана грубо от транс деятели, в това число от част от актьорите във филми по нейни книги. Във вторник, откакто мълча два дни, Роулинг отговори на рецензиите в дълго есе, което разгласява на персоналния си уебсайт.
Авторката на “Хари Потър ” с нова детска книга в помощ на потърпевшите от COVID-19 Писателката Дж. К. Роулинг ще подари приходите на засегнатите от пандемията Дж. К. Роулинг подари 1 млн. английски лири в битката с COVID-19 пандемията Средствата ще отидат за организации, помагащи на бездомните и жертвите на домашно принуждение по време на пандемията от новия ковид Дж. К. Роулинг подари 15,3 млн. паунда за лекуването на множествена склероза "Майката " на Хари Потър подкрепя разнообразни начинания годишно
Обясненията, които Роулинг дава, никога няма да ѝ натрупат точки пред деятелите, защото писателката освен не се отхвърля от думите си, само че и дава много спомагателни пояснения за заплахите и евентуалната щета, която насърчаването на промяната на пола може да има.

Вероятно си спомняте, че най-новите мнения на Джоан Роулинг бяха направени откакто е попаднала на публикация, в която дамите са наречени “хора, които менструират”. Роулинг незабавно отговори и думите ѝ бяха посрещнати като офанзива против транссексуалните хора - родени не в тяло с пола, който биха желали да бъдат.

Снимка: Getty Images

“Опитът да се включат колкото се може повече хора посредством потреблението на изрази като “хора, които менструират” или “хора с вулва” наподобява на доста дами обезличаващ и афектиран. Разбирам за какво транс деятелите считат, че този език е подобаващ, само че за тези от нас, които са ставали жертва на нападателни мъже, викащи по нас същите тези думи, те не са неутрални, а враждебни и отблъскващи.”

Писателката разкри, че поради мнението си е била подложена на доста офанзиви от страна на транс деятелите, които са употребявали ужасни думи против нея и даже са я заплашвали с принуждение. Роулинг описа, че е била упреквана за гибелта на транссексуални младежи и доста хора са декларирали, че ще изгорят книгите ѝ - опасност, която не ѝ е непозната.

Религиозни фанатици изгарят "Хари Потър " и други книги Снимка: Getty Images

Най-голямото терзание на Джоан Роулинг е, че доста младежи, които ще изберат да се подложат на интервенция за промяна на пола, насърчавани от транс деятелите, в бъдеще ще пожелаят да върнат първичния си пол, само че това няма да е изцяло допустимо, тъй като в доста случай при интервенцията се губят възпроизводителните качества.

Тя също по този начин разкри, че все по-широкото значение на думите “мъж” и “жена” ще отвори малка врата на полови хищници, които няма да пропуснат опцията да се възползват. “Когато отвориш вратата за мъже, считащи се за дами, отваряш вратата за всички мъже”, написа тя и даде образец с стара жена, упрекната, че е трансфоб, тъй като се е зарекла в никакъв случай да не посещава магазин за облекла, в който в женските съблекални се позволяват мъже, претендиращи, че са дами.

Самата Роулинг е жертва на полово и домашно принуждение и призна, че се моли дъщерите ѝ в никакъв случай да не схванат какво е да се страхуваш от всеки мощен звук и от всеки човек, който изникне внезапно зад тила ти.

Рагорещеният спор сред транс деятелите и Джоан Роулинг, до неотдавна считана за икона на либерализма, занапред стартира. Към критиците на писателката към този момент се включиха част от актьорте от филмите по “Хари Потър” и “Фантастични животни”, измежду които Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Еди Редмейн.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете още за обстановката, в която авторката на “Хари Потър” попадна:
Джоан Роулинг: Получавах закани от транс деятели Авторката на “Хари Потър ” изясни за какво направи мненията, които ѝ навлякоха гнева на нападателни транс деятели Джоан Роулинг: Хора, които менструират? Сигурна съм, че имаше дума за такива Авторката на “Хари Потър ” беше атакувана, тъй като упорства, че има единствено два биологични пола Войнствена приемливост - с цел да удовлетворим обособени случаи, забравихме половината население на Земята За голям брой дами животът е пъкъл поради пола им и точно за тях се застъпва авторката на “Хари Потър ”
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР