След като в неделя късно вечерта стана ясно, че тялото

...
След като в неделя късно вечерта стана ясно, че тялото
Коментари Харесай

Гл. секретар на МВР за мъжа, открит на Витоша: Отнет живот заради неуредени отношения и родителски права

След като в неделя късно вечерта стана ясно, че тялото на мъж е открито в опожарена кола в гориста околност край хижа „ Алеко ” на Витоша, от полицията за първи път излязоха с информация за тежкия случай. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев уточни, че следствието е в начален стадий.

" За страдание, още един младеж е с лишен живот вследствие на неуредени връзки сред брачен партньор и брачна половинка и влошени взаимоотношения поради наставнически права ", сподели той и удостовери, че са арестувани брачната половинка и тъщата на жертвата.

Днес би трябвало да се извърши аутопсията, която да даде точната причина за гибелта. На този стадий има събрани доказателства за две лица, които са арестувани и упрекнати за съзнателно ликвидиране.

Няма други арестувани все още, откакто кръгът на обвинените е бил редуциран до две “, добави гл. секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той разяснява и други основни тематики. По мотив Алексей Петров той съобщи, че към днешна дата няма данни за авторство на убийството. „ Разследването не разполага с причинител, нито с гарант “, добави той.

Главен комисар Коцев уточни още, че на този стадий няма нови данни за убийството, само че се работи за събиране на доказателства, тъй че създателят му да бъде открит. На този стадий версиите остават две и измежду тях няма преобладаваща. Те са свързани с персоналния му живот и бизнеса му. И двете версии кумулират голям размер аргументи и условия, които биха могли да допринесат за неговото ликвидиране, а по всяка една версия се обясняват всички обстоятелства и условия, сподели още гл. комисар Коцев.

Той удостовери, че обиските в дома на Васил Божков са били във връзка следствието на убийството, както и разпита през днешния ден на Елена Динева - дамата до Васил Божков. " Независимо от статуса на съответното лице, представляващо интерес за следствието, то ще бъде подложено на разпит, събеседване ", разяснява Коцев, само че уточни, че не той е индивидът, който взима решение за това по кое време, в каква поредност и какви дейности да бъдат осъществявани, което, по думите му, е работа на проверяващите органи.

По отношение на досъдебното произвоство, формирано против някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев , основен комисар Коцев сподели, че е формирана прокурорска кореспонденция, която е предоставена по реда на Закона за правосъдната власт на АДФИ, която ще извърши инспекция с оглед събиране на данни за закононарушение от длъжностно лице.

По мотив изявление на някогашния вътрешен министър Демерджиев , че политическото управление на Министерство на вътрешните работи абдикира от отговорности, Коцев сподели, че той, представлявайки професионалното управление на министерството, не е абдикирал от отговорностите си и увери, че Министерство на вътрешните работи ще направи всичко допустимо, с целия запас на министерството, жителите да се сигурни и спокойни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР