След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви

...
След като в началото на септември Нова Броудкастинг Груп заяви
Коментари Харесай

Нова Броудкастинг Груп разшири портфолиото си

След като при започване на септември Нова Броудкастинг Груп съобщи желанията си да придобие медийните активи на Бест Съксес Инвестмънт ЕООД, с утвърждението на Комисията по защита на конкуренцията, договорката към този момент е финализирана. Най-голямата медийна група на българския пазар към този момент е притежател на още 3 малките екрани и 4 радиостанции.

Към впечатляващото си портфолио компанията добави Канал 3, The Voice TV, Magic TV и радиата Витоша, Веселина, The Voice и Magic FM, като навлезе за първи път на радио пазара и пазара на профилираните новинарски телевизионни канали.

„ Забележителните резултати на цялата ни медийна група освен ни стимулират, само че и ни ангажират да отговаряме на възходящите упования на аудиторията. В жанровото разнообразие, което предлагаме, ни липсваха напълно новинарски и музикален ефирен канал. Придобиването на водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV изцяло дава отговор на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара посредством присъединение на обичани на аудиторията музикални радиостанции, измежду които The Voice и Веселина, към необятния набор от платформи на групата, е поредна значима стъпка към увеличение на нашата публика “, разяснява Ива Стоянова – изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп.

Според данните на Гарб Аудиенс Межърмент България Канал 3 е най-гледаният новинарски ефирен канал в последните 3 години, а The Voice е неоспорим водач измежду музикалните ТВ канали с над три пъти повече фенове от директния съперник в категорията. Над 40% от аудиторията, избрала музикалното ТВ наличие през 2020 година, се стопира на The Voice TV и Magic TV. През 2020 година Веселина оглавява класацията, а Витоша, The Voice и Magic FM се подреждат в топ 20 на най-слушаните станции от градското население.

Със завършването на процеса по регистриране на новата благосъстоятелност в Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, Нова Броудкастинг Груп ще сплоти одобрени електронни медии отпред с програмата NOVA, която е водач в българския ефирен ефир.

Запазването и развиването на новопридобитите канали в актуалните им профили ще подсигурява устойчивостта на медийна среда и ще усили опциите за предложение на все по-разнообразно и качествено наличие за феновете и на рекламодателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР