След като в началото на седмицата (2 октомври) работниците от

...
След като в началото на седмицата (2 октомври) работниците от
Коментари Харесай

Работници от Емко обвиниха държавата в кражба, от Дунарит ги подкрепят

След като при започване на седмицата (2 октомври) служащите от " Емко " се събраха пред Министерски съвет, през днешния ден (6 октомври) те сториха същото, въпреки лицензът за импорт и експорт на предприятието да беше върнат. Оръжейниците от предприятието, подкрепени и от техните сътрудници от " Дунарит ", скандираха " мафия " и " оставка " под прозорците Министерски съвет.
Сподели с товите другари
По-рано Нова телевизия заяви, че " Емко " е влезнал в забранителния лист за търговия със Съединени американски щати , а това още повече основава напрежение измежду чиновниците. Директорът на " Емко " -Монтана Красимир Падарев съобщи пред , че това е остаряла история и не е осведомен за някаква оригиналност по нея.
Протестиращите обявиха, че страната е върнала лиценза на предприятието за търговия, само че е откраднала договорите им. Според Красимир Падарев сега " Кинтекс " краде продукцията на " Емко ". " Това е злодейство.В нашия район през вчерашния ден и оня ден в общинската болница във Враца се подават оставки, за какво - ами просто няма пари! Къде са парите, ами в Бургас, където стои продукцията ни. Договорите могат да бъдат прекъснати по два мотива: в случай че ние не произведем в период продукция, само че ние произвеждаме предстрочно, продаваме на “Кинтекс”, а страната в неговото лице връща празен транспортен съд ", съобщи Падарев. По думите му зад това стои министър председателят Бойко Борисов.
Припомняме, че поради отнетия лиценз на завода, производството на продукцията бе изнесено във ВМЗ-Сопот. Изпълнението на към този момент подписаните контракти с задграничните компании ще се забави с към 2 месеца, само че пък от ВМЗ са предложили по-ниска цена.
Протестиращите помолиха министър председателят Бойко Борисов да върне договорите на служащите, а в подмяна на това те ще спрат да стачкуват.
Междувременно служащите на “Дунарит” обявиха, че се тормозят предприятието да не се провали на интернационалните пазари заряди всички неща, които бяха обществено оповестени. Те споделиха, че са над 2000 души, които де опасяват, че ще останат без работа.
И на този митинг се виждат политически лица. Тук в депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, водачът на “Движение 21” Татяна Дончева и Румен Петков от АБВ, Бойко Ноев също е тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР