След като в началото на април без реално противопоставяне премина

...
След като в началото на април без реално противопоставяне премина
Коментари Харесай

Строгите законови промени заради сделката за ЧЕЗ са на път да не се случат

След като при започване на април без действително опълчване мина гласуването на първо четене на новите промени в Закона за енергетиката в пленарна зала на Народното събрание, през днешния ден (24 април) депутатите от Енергийната комисия в Народното събрание отхвърлиха предложенията на " Обединени патриоти ", съобщи кореспондент на.
Припомняме, че съдружния сътрудник на ГЕРБ имаше концепция за смяна на пълномощията на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) що се отнася до покупко-продажби с дялове и акции на ЕРП-та. С плана се оферираше КЕВР да има крайната дума по дейности по предписание с дялове и акции, представляващи повече от 20% от капитала на търговски сдружения, които са лицензирани за транспорт на електрическа енергия, топлинна сила и газ - " с оглед отбрана на националната сигурност и публичния ред ". Предложението даваше опция КЕВР да отнеме лиценза на компания, която се разпорежда с над 20% от дяловете си, без да е получила съответното позволение.
Енергийната комисия обаче одобри предложение на ГЕРБ, с което се приема единствено да се уведомява КЕВР, когато някое енергийно сдружение реши да продава 20% или по-голям дял.
Сега на ход са депутатите в пленарна зала, които би трябвало да гледат променените текстове от Закона за енергетиката, само че към този момент на второ, дефинитивно четене.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР