След като в края на минлата седмица с министър Велкова

...
След като в края на минлата седмица с министър Велкова
Коментари Харесай

Донев: Критикуващите бюджета критикуват собствените си законодателни решения

След като в края на минлата седмица с министър Велкова представихме проекта на закона за държавния бюджет, част от реакциите на политиците и коментаторите демонстрират, че някои основни моменти умишлено или не са останали неразбрани. Няма да предсказвам по какви аргументи и с каква цел, само че поради грешките в преразказа се постанова да внесе някои спомагателни ясноти.

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. преди постоянното съвещание на Министерски съвет. 

В последните дни не всички гвоорят за бюдбета, само че и мнозина приказват за него с епитети и съществителни имена. Вероятно, с цел да звучи по-ефектно техния прочит на бюдежтните редове. Числата в бюджета показват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме, незавсиимо дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката на перо по перо са доста и от друг темперамент. Министерство на финансите в готово да показа детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за може да стане по-ясно за тях какво тъкмо съставлява бюджетът на страната. Проектът за бюджет 2023 е създаден от настоящо законодателство, както в приходната, по този начин и в разходната част, добави министър председателят.

В този бюджет се оглеждат решенията на Народните събрания от последните две години. Когато политиците подлагат на критика служебото държавно управление за бюджета, те подлагат на критика личните си законодателни решения, довели до 6.4% бюджетен недостиг. В претекстовете на бюджета са показани вероятни ограничения за понижаване на недостига до 3%, само че те не са включени в арзчетите за 2023. В случай, че посочените ограничения има такива, които привлекат вниманието на националните предсатвители, тяхното финансово влияние ще бъде отразено в план-сметката на страната, означи Донев. 

Нека не забравяме, че точното място за разискване на бюджета на страната е българският парламент. Всяка концепция на финансист или политик за общите ни пари е належащо да срещене схващане в бюджетната комисия на Народното събрание. А в следствие да получи парламентарна подкрпа, другояче всичко друго е надприказване с нулева стойност, сподели още Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР