След като в края на миналата седмица заедно с министър

...
След като в края на миналата седмица заедно с министър
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Проектът за бюджета е разработен според действащото законодателство

След като в края на предходната седмица дружно с министър Велкова представихме плана на Закона за държавния бюджет, една част от политиците и коментаторите демонстрират, че някои основни моменти умишлено или неумишлено са останали неразбрани. Това сподели при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев.

" В последните дни не всички приказват за бюджета, само че и мнозина приказват с епитети и съществителни имена - евентуално, с цел да звучи по-ефектно техния прочит на бюджетните редове. Числата в бюджета, препоръчан от служебното държавно управление отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме, без значение дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката на перо по перо са доста и от друг темперамент. Министерството на финансите е готово да даде детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, с цел да стане по-ясно за тях какво съставлява бюджетът на страната ", сподели Гълъб Донев - длъжностен министър-председател.

По думите му, планът за бюджета за 2023 година е създаден съгласно настоящото законодателство както в приходната, по този начин и в разходната си част. В този бюджет се оглеждат решенията на националните събрания от последните 2 години.

" Когато политиците подлагат на критика служебното държавно управление за бюджета, те в действителност подлагат на критика личните си законодателни решения, довели до 6,4% бюджетен недостиг. В претекстовете са посочени вероятни ограничения за понижаване на недостига до 3%, само че те не са включени в плановете за 2023 година В случай, че измежду посочените ограничения има такива, които привлекат вниманието на народните представители, тяхното финансово влияние върху бюджета ще бъде отразено в план-сметката на страната ", добави Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР