След като в края на миналата година имаше мащабен украински

...
След като в края на миналата година имаше мащабен украински
Коментари Харесай

Атака с дронове край Курск: Руски град остана без ток и парно

След като в края на предходната година имаше огромен украински удар по Белгород, на 3 януари дронове нападнаха област Курск, оповестява " Актуално ". Резултатът е - цялостен град без ток.

 

Атакувана е подстанция в Железногорск, Курска област, градът е изцяло пресечен от електро- и топлоснабдяване. В някои елементи са спрели да работят бензиностанции, магазини и банкомати. Не е ясно от кое място са били изстреляни безпилотните машини - Украйна не е поела отговорност за нападението. Руските пропагандни канали в " Телеграм " като локалния " Курск бомонд " упрекнаха украинските въоръжени сили.

" В Железногорска област подстанция е развалена след въздушна офанзива от страна на украинските въоръжени сили. Това е довело до спиране на електрозахранването в жилищни здания в няколко обитаеми места. Извършва се свързване според аварийна скица. Работата на спешните екипи продължава ", написа каналът, предавайки известие на губернатора Роман Старовойт.

Вчера, 2 януари, Русия нанесе разрушителен удар по Украйна благодарение на 35 дрона " Шахед " и 99 ракети от друг вид, в това число балистични. Основно офанзивите бяха по Киев, Киевска област и Харков. Загинаха минимум петима души, а повече от 130 бяха ранени.

Също по този начин стана ясно, че индустриалната база и складовете на украинския производител на тактическо облекло M-TAC са развалени или изцяло унищожени от съветската ракетна офанзива против Киев на 2 януари, заяви компанията във Фейсбук.

 

Курска област граничи със Североизточна Украйна и е напълно покрай интонации от руснаците през вчерашния ден град Харков - втория по величина на украинска територия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР