След като в края на 2020 г. VIVACOM стана първият

...
След като в края на 2020 г. VIVACOM стана първият
Коментари Харесай

VIVACOM избра Nokia за партньор в развитието на 10Gbps си оптична мрежа |

След като в края на 2020 година VIVACOM стана първият оператор в България, който стартира да предлага скорости до 10 Gbps в оптичната си мрежа, тази година компанията възнамерява съществено разширение на покритието на модерната технология. Основен сътрудник в развиването на високоскоростния броудбанд ще бъде Nokia.

Сделката е подписана на групово равнище, като United Group – водещият телекомуникационен и медия оператор в Югоизточна Европа, възнамерява да влага над 500 милиона евро за 5 години, с цел да обезпечи най-бързите и надеждни широколентови интернет услуги на актуалните си и бъдещи пазари, на които оперира. Инвестицията включва телекомуникационните марки на групата - VIVACOM, SBB, Telemach и Nova.

Партньорството с Nokia ще разреши на United Group да разгърне капацитета на 10Gbps съгласуваност, основана на технологията XGS-PON. Компанията ще усили скоростите в построените към този момент оптични мрежи на закрепените оператори в портфолиoто си и ще разшири покритието им в напълно нови градове и области. По този метод ще даде достъп до 10Gbps услуги на милиони частни и бизнес клиенти в Югоизточна Европа.

Nokia ще даде също Wi-Fi съоръжение за висококачествена безжична интернет връзка в дома, в това число за отдалечена работа, игри, онлайн телевизия, видео стрийминг и евакуиране на наличие на голям брой устройства. Други функционалности разрешават наблюдаване в действително време на вътрешни мрежи и по-нататъшна оптимизация на Wi-Fi настройките в цялата мрежа.

„ Като водещ телеком в района, обслужващ пазар от 40 милиона души, United Group се ангажира да влага в най-модерната технология, с цел да достави на своите консуматори най-иновативните артикули и услуги и най-хубавото потребителско преживяване ", съобщи вицепрезидентът „ Технологии “ на United Group Желко Батистич.

Той добави, че компанията оказва помощ за обезпечаването на цифровото бъдеще на Югоизточна Европа, като подсигурява, че мрежата от последващо потомство - към този момент най-голямата в района - е подготвена да посрещне бъдещите потребности на потребителите както вкъщи, по този начин и на работните им места.

„ Очакваме с неспокойствие да работим дружно върху новата фаза на напредък на United Group като желан снабдител на оптична съгласуваност. С нашето решение за FTTH и Wi-Fi ние можем да осигурим високоскоростна, надеждна мрежова инфраструктура и несравнимо домашно Wi-Fi преживяване, което ще отговори на потребностите на клиентите на United Group през днешния ден и в бъдеще ", сподели вицепрезидентът на Nokia и общоприет управител на отдела за закрепени мрежи Санди Мотли. 

Според Андраш Пали, основен механически шеф на VIVACOM, за българския телеком развиването на оптичната мрежа е един от целите в компанията.

" Убедени сме, че с такава сериозна инвестиция от страна на United Group и с високия професионализъм и софтуерни постижения на Nokia, ще успеем да разгърнем широколентовата си инфраструктура по най-хубавия вероятен метод. И ще осигурим на потребителите си високоскоростна и висококачествена съгласуваност, каквато чакат от нас “, добави той.

United Group непрекъснато влага в своите широколентови мрежи, с цел да поддържа високото им качество. Наред с други награди, мрежата й в Словения неотдавна беше избрана за „ Best in Test “ за втора поредна година, от организацията за самостоятелни изследвания Umlaut. United Group се ангажира да продължи вложенията си, с цел да затвърди позицията си на водач на съществуващите и бъдещите пазари.

Работейки както в телекомуникационния, по този начин и в медийния бранш, платформата United Group сплотява водещите оператори и най-хубавите производители на наличие в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има почти 11 милиона консуматори и 12 500 чиновници.

Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията има близо 11 млн. консуматори и над 12,500 хиляди чиновници в осем страни в Югоизточна Европа. Чрез обилни вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии, тя дава водещи услуги на клиентите в района. През двете десетилетия от основаването си United Group придобива и сполучливо интегрира над 100 компании в своята конструкция. Има най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите най-атрактивния избор на телевизионно наличие от целия свят. От март 2019 година, United Group е благосъстоятелност на BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР