След като в 33-ия кръг Манчестър Сити не успя да

...
След като в 33-ия кръг Манчестър Сити не успя да
Коментари Харесай

Англия си има нов шампион, други въпроси остават без краен отговор - всичко от кръга

След като в 33-ия кръг Манчестър Сити не съумя да узакони купата си в пряк спор с градския противник от Юнайтед, седмица по-късно "гражданите " към този момент са първенци! Това не стана и без дейното съдийствие на Уест Бромич, хвърлил изненадата на кръга. В Премиършип обаче остават още много въпроси без отговор. Какво се случи през уикенда, вижте в нашия преглед!

Първата и най-важна задача за Сити бе да се отърси от разочарованието в последните мачове и да излезе победител при тежкото посещение на Тотнъм. Е, задачата бе изпълнена. Габриел Жезус и Илкай Гюндоган от дузпа осъществиха през първото полувреме. Кристиан Ериксен върна един гол в 42-ата минута, само че Рахийм Стърлинг подпечата триумфа в 72-ата.

Ден по-късно Юнайтед трябваше да отсрочи празненствата при привидно лесното домакинство на последния Уест Бромич. Нищо сходно! Гол на Джей Родригес в 73-ата минута донесе триумфа на Уест Бром, с който и купата на Сити. За изненадващите спечелили пък трите точки резервираха теоритичните шансове за оцеляване, въпреки и никой да не има вяра, че това е допустимо.

Ливърпул нямаше проблемите на Тотнъм и победи с 3:0 Борнемут. Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино осъществиха головете за мърсисайдци, които на процедура са сигурни в топ 4 и до края на сезона могат да съсредоточат старания в Шампионска лига.

Челси, който е единственият отвън топ 4, с някакви шансове за класиране в местата, даващи право на присъединяване в Шампионска лига, спря отрицателната серия със популярен поврат от 2:0 до 2:3 против Саутхемптън. Душан Тадич и Ян Беднарек дадоха превъзходен задатък на "светците ", само че в границите на 8 минути, сред 70-а и 78-а, Оливие Жиру на два пъти и Еден Азар донесоха обрата.

С него Челси понижи пасива си по отношение на Тотнъм на 7 точки и резервира, въпреки и минимални очаквания, за топ 4.

Такива към този момент сигурно няма Арсенал. "Топчиите " претърпяха следващо отчаяние - загуба с 1:2 от Нюкасъл след поврат на "свраките ".

Всъщност, "топчиите " са по-близо до изпадане отвън топ 6, тъй като седмият Бърнли победи Лестър с 2:1 и към този момент е единствено на 2 точки от Арсенал.

Интрига в известна степен остава за оцеляването в елита, въпреки че последните три към този момент са с разлика по отношение на останалите след победи на някои от застрашените.

Суонси взе скъпа точка в тази битка след 1:1 с Евертън.

Кристал Палас направи още по-решителна крачка към оцеляването след триумф с 3:2 над Брайтън.

Същото се отнася и за Хъдърсфийлд. Томас Инс донесе огромната наслада с гол в 90-ата минута против Уотфорд.

В понеделник вечер е време за последния мач от кръга. В него Уест Хем приема Стоук Сити в директен конфликт сред два от застрашените тимове. И до момента в който за "чуковете " обстановката е надалеч по-спокойна, то мачът се явява един от последните шансове за Стоук да завоюва скъпи точки.

Няма по какъв начин за край да не отчетем и обстоятелството, че към този момент е явен един от новаците в Премиършип за идващия сезон. Това е тимът на Уулвърхемптън, който си обезпечи предварително промоцията, а е единствено на точка и от шампионската купа в Чемпиъншип.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР