След като уважи като основателно искането на Районна прокуратура –

...
След като уважи като основателно искането на Районна прокуратура –
Коментари Харесай

Съдът в Добрич наложи задържане под стража на една жена и двама мъже за трафик на мигранти

След като почете като основателно настояването на Районна прокуратура – Добрич, Районният съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “, по отношение на жена на 40 година от Добрич и двама мъже – на 39 година и на 51 година, привлечени в качеството им на обвинен за това, че в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили чужденци да преминат през страната в нарушаване на закона, като употребявали за това МПС.

Тримата са арестувани на 31 октомври 2023 година, откакто 7 непознати жители били видяни на улица в село Карапелит да търсят за помощ.

Според информацията, събрана по случая, тримата обвинени подкрепили чужденците да се придвижат от регион, покрай границата с Република Турция, до гореспоменатото село. Целта на непознатите жители била да доближат до Западна Европа и тримата им дали обещание превоз до София. Вместо това те ги отвели в къщата на 40-годишната С.А., където пробвали да ги изнудват за в допълнение пари.

С.А., Х.С. и К.С. са добре познати на органите на реда и са осъждани. Определението на съда предстои на обжалване пред Окръжен съд – Добрич.

Седмината непознати жители също са арестувани и са им повдигнати обвинявания за закононарушения по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс – нерегламентирано прекосяване през държавната граница. За тях станало известно, че са тръгнали от Ивицата Газа и са от Израел. След като минали през територията на турската страна, достигнали до границата с Република България и незаконно влезнали в страната на неустановено все още място. Очаква се в границите на задържането им за период до 72 часа бързите производства, формирани по случая, да приключат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР