След като установяват, че са ужасни като банкери, Конрад Кей

...
След като установяват, че са ужасни като банкери, Конрад Кей
Коментари Харесай

Да си ужасен в работата си като финансист, но да превърнеш провала си в успешен бизнес

След като откриват, че са ужасни като банкери, Конрад Кей и Мики Даун насочват напъните и опита от неуспехите си в друго начинание, показно за това по какъв начин може една неудача да се трансформира в сполучлив бизнес, само че в друго направление. Начинанието - двамата младежи вземат решение да напишат историята си на сюжет за телевизионно шоу, което скоро по-късно се трансформира в хитов сериал.

Става дума за сериала " Индустрия " (Industry), който се излъчва по HBO и BBC. В него петима ученици на английски лицей вземат решение да стартират работа във финансовия бранш. Даун и Кей стартират да работят като финансисти след завършването си, сходно на петимата персонажи, които се причисляват към измислената капиталова банка Pierpoint & Co. в Лондон по доста конкурентна скица за наемане на чиновници. Филмовите герои обаче са " доста по-компетентни " от Даун и Кей, когато те са работили в сферата преди няколко години, както двамата се майтапят.

Кей стартира работа като анализатор в търговията с акции. След три години той е уволнен поради своята нерешителност, която му пречела да вдигне телефона, с цел да приказва с клиентите на компанията. " Винаги имаше някой, който знаеше повече от мен за акциите, тъй че просто в никакъв случай не се усещах задоволително дипломиран да си отваря устата ", споделя той пред CNBC.

" Беше ми доста мъчно, тъй като изпитвах боязън и ненавист от концепцията, че някой ще ми зададе въпрос, който изцяло разкрива какъв брой малко знам за това, което върша ", прибавя Кей. Той не се срами и да си признае, че ръководителят му стига до там да го назова най-лошият продавач, който е виждал.

Creators Mickey Down and Konrad Kay discuss their new series. Watch the full interview at the link below!
— blackfilm.com (@blackfilm)
Историята на Даун не е доста по-различна. Той споделя, че когато е трябвало да напусне личната си работа като анализатор в сливанията и поглъщанията след една година, той се е чувствал като по-скоро " спънка за компанията, в сравнение с асистент ". " Не знаех доста неща, в действителност не разбирах по какъв начин да си правя работата, а молбата за помощ даже се считаше за... уязвимост ", споделя той.

След като напуща света на финансите, Даун отива да работи за организация за търсене на гении и продуцентска компания, като в същото време стартира да написа. Кей се причислява към него след уволнението му. Двамата пишат за няколко телевизионни и кино плана, откакто напущат финансовата промишленост.

Първоначално те се пробват да напишат " следващото предаване за финансовия бранш ", само че по думите на Даун това се оказва по-скоро " катарзисно " прекарване, с помощта на което двамата събират разочарованията си от промишлеността и тестват дали могат да пишат дружно.

Първоначалната концепция на младежите е за автентично шоу, което пресъздава професионалните връзки сред старши и младши финансови чиновници в огромна компания. В " Индустрия " обаче двамата вземат решение съзнателно да се съсредоточат върху това " какво е чувството да си на най-ниското ходило на стълбата " - нещо, което и двамата се чувствали по-квалифицирани да вършат, споделя Кей.
 Кои са най-добре платените експерти във финансите у нас?
Кои са най-добре платените експерти във финансите у нас?

Средното заплащане за същите експерти в Лихтенщайн подсигурява над €6500 месечно

Премиерата на шоуто се състоя по-рано този месец по BBC-HBO, като първият епизод беше режисиран от създателката на " Girls " Лена Дънъм. " Индустрия " получи хвалба като едно от най-точните изображения на работата в бранша на финансовите услуги - от потреблението на диалект до суровата динамичност на работата.

По време на работата си във финансовата сфера и двамата младежи схващат по сложния метод, че секторът може да бъде доста прелъстителен за приключилите. Като студенти в най-хубавия лицей във Англия - Университета в Оксфорд, Даун споделя, че банките са почнали да ги ухажват още през първата година от образованието им с вечери, питиета и фирмени артикули, тъй че да ги привлекат в екипите си.

Натискът да имат работа, когато завършат, в композиция с огромната кадрова конкуренция в действителност ги убеждава да тръгнат по същия път. Даун показва, че бързо се е убедил да стартира работа в областта на финансите, само че и много бързо схваща, че е несъответствуващ за това. По думите му е трябвало да работи доста старателно, с цел да бъде на приблизително равнище в работата си. " И след известно време, когато гладът за работата си отиде и блясъкът й изчезна, когато почувствате по какъв начин животът ви се разрушава към вас, до момента в който в същото време държите на тази работа, стопира да ви пука, тъй че спирате да се пробвате в действителност да впечатлите хората ", добавя той.
 Схемата OneCoin се трансформира във филм. И към този момент е ясно коя звезда ще играе в него
Схемата OneCoin се трансформира във филм. И към този момент е ясно коя звезда ще играе в него

Той ще бъде изработен на база на книга на двама от жертвите на лъжливата скица

И двамата писатели са към този момент на 30 години и поглеждайки обратно, споделят, че опитът им ги е научил да не одобряват толкоз съществено неуспехите си. Но и признават, че схващат, че за доста младежи, които занапред стартират, " работата е живот ".

" Мисля, че съветът... е в действителност да опитваме - дали желаеме да работим това нещо, или не, и в случай че е не - да излезем допустимо най-рано и да не разрешаваме тази работа да става нашия живот, да не я оставяме да поема надзор над живота ни ", поучава Даун.

И той, и Кей обаче признават, че въпреки всичко са съумели да " откраднат някои неща " от престоя си в огромни корпорации. Кей споделя, че " значимостта на доставките в корпоративния свят " е съумял да им внуши " равнище на професионализъм, когато става въпрос за писане за избрани периоди и трудова нравственос ".

“The truth is, no-one’s going to take your ideas seriously for a few years, so just nail the small stuff ”
— IndustryTV_Official (@IndustryTV1)
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР