След като успя да прокара закон за уеднаквяването на стандартите

...
След като успя да прокара закон за уеднаквяването на стандартите
Коментари Харесай

ЕС предлага закон за удължаване на живота на смартфоните

След като съумя да прокара закон за уеднаквяването на стандартите за зареждане на мобилни устройства, Европейски Съюз се заема още по-сериозно да реформира пазара на смарт телефони, таблети и така нататък

В края на месец август Европейската комисия е внесла проектозакон, който изисква от софтуерните колоси да станат много по-екологични, а продуктите им - по-устойчиви. 

В основата си препоръчаният закон планува смарт телефоните да получат поддръжка за хардуерни проблеми за най-малко пет години след покупка, при което производителите ще би трябвало да дават и най-малко 15 типа елементи за ремонт. 
 Снимка 586532
 

Целта е да се удължи сегашният интервал от две-три години, който нормално потребителите прекарват с телефона си, преди да го заменят на нов. 

Нарастването му до пет години в екологичен проект би се равнявало на премахването на над пет милиона коли от европейските пътища. 

Задължително ще е производителите да обезпечат опция за поправки на дадени устройства цели пет години, откакто те са излезли от продажба. 
 Снимка 564454
 

Законът също по този начин изисква производителите да залагат на по-издръжливи акумулатори, които ще запазят най-малко 80% от потенциала си след 1000 цикъла на зареждане. 

За съпоставяне, все още Аpple твърди, че батерията в iPhone е проектирана по този начин, че да пада на 80% единствено след 500 цикъла. 
 Снимка 483285
 

Като опция, Комисията предлага батериите да станат елементарно сменяаеми и да се върнат капачетата на гърба на телефоните.

Сред условията в оферти закон е и такова за най-малко пет години ъпдейти на системите за сигурност и операционната система. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР