След като Турция вече е платила депозит на Руската федерация

...
След като Турция вече е платила депозит на Руската федерация
Коментари Харесай

Разполагат руските ЗРК С-400 във военна база край Анкара

След като Турция към този момент е платила депозит на Руската федерация за закупуване на зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) С-400 „ Триумф” на дневен ред стои и въпросът за тяхното съответно базиране в страната, осведоми електронното издание на вестник „ Йенишафак”.

Взето е решение това да бъде военната база „ Акънджъ” край столицата Анкара. Очаква се първите батареи ЗРС С-400 да дойдат в Турция през 2018 година и да бъдат ситуирани точно в тази база. Тя беше употребена за управление и съгласуване на опита за боен прелом от 15 юли м.г. След неговото потушаване намиращите се там ескадрили бяха пребазирани във военните летища Мерзифон и Ескишехир.

При това състояние точно Военновъздушни сили базата „ Аканджъ” се оказва като най-подходяща и е предпочетена за съветските ЗРК С-400.

По три основни аргументи:

1. След преместването на военните ескадрили сега Противовъздушна отбрана на столицата не е по този начин надеждно и близко осигурено;

2. Наличните хангари са извънредно подобаващи за ЗРК С-400;

3. Дългите писти и доста огромния регион покриват всички условия за ЗРК с отдалечен и междинен обхват на деяние от ново потомство. Специфични самолетни хангари ще бъдат преоборудвани в рампи за изстрелване. В навечерието на идването на С-400 в „ Акънджъ”, в базата към този момент са почнали трескави действия. Руската държавна фирма-износител на С-400 е поискала хангарите и рампите за потребностите на С-400 да бъдат подготвени преди самите доставки на ЗРК. В тази връзка в базата „ Акънджъ” ще бъдат построени два големи хангара. Тези хангари ще бъдат прекомерно „ специфични”. Русия след това ще заяви наложителните спомагателни условия за тези хангари от позиция на сигурността и поддръжката на С-400. Освен това от съветска страна е поискано в базата „ Акънджъ” да бъдат построени и места за рампи за пусковите установки (ПУ).
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР