След като цяла година се заявява като алтернатива на ГЕРБ

...
След като цяла година се заявява като алтернатива на ГЕРБ
Коментари Харесай

БСП призова ГЕРБ да разбие "модела на ГЕРБ"

След като цяла година се декларира като опция на ГЕРБ и герой против паралелната страна, през днешния ден Българска социалистическа партия прикани ГЕРБ сами да стартират да разрушават модела на ръководство, чиято емблема била корупцията.

В декларация от името на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " депутатът Филип Попов изброи редица кавги като " Суджукгей ", " Кумгейт " и " Рачевгейт " (скандалите към депутатите Живко Маринов и Делян Добрев и кмета на Септември Марин Рачев - бел. авт.) и заключи, че политиката на ГЕРБ е малко на брой от властта да се облагодетелстват за сметка на " ниските заплати на учените, ниските пенсии и затварянето на лечебни заведения ". След което се обърна към ръководещите с думите: " Ако не започнете да разбивате и да нанасяте сериозен удар на този модел на ръководство, нямате място в тази зала ".

Депутатът от Българска социалистическа партия описа хронологично развиването на абсурда с кмета на Септември Марин Рачев, като обърна внимание, че още предишното лято партията е предупреждавала за неточни практики при провеждането на публични поръчки в общината. Той насочи запитване дали депутатът от ГЕРБ Даниела Малешкова, която е била зам.-кмет на Септември, е подписвала платежни нареждания, свързани с такива поръчки.

Заради абсурда " Рачевгейт " Българска социалистическа партия още веднъж изиска чуване в Народното събрание на основния прокурор Сотир Цацаров, на вътрешния министър Валентин Радев и на ръкводството на ДАНС. Социалистите желаят да схванат за какво в нощното шкафче на кмета на Септември е имало информации на ДАНС и дали това е методът на ГЕРБ за печелене на избори. Опозицията пита още по какъв начин един кмет на община с 2500 души имал 250 хиляди лв., с цел да си заплати гаранцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР