След като цената на Биткойн падна под $26,000, миньорите в

...
След като цената на Биткойн падна под $26,000, миньорите в
Коментари Харесай

Биткойн миньорите продават с невероятни темпове – предстои ли срив на цената?

След като цената на Биткойн падна под $26,000, миньорите в мрежата започнаха да понижават наличностите си от флагманската криптовалута.

На фона на неотдавнашното известие на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), с което бе продължен срокът за разглеждане на всички заявки за спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF), пазарните настроения получиха спомагателен удар, оказвайки още напън за намаление на оценката на монетата.

На 31 август цената на Биткойн ( BTC ) се срина до най-ниската си точка от два месеца насам. Този спад последва решението на Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC), което нанесе удар върху очакванията за бързо утвърждение на Биткойн ETF. BTC доближи до $25,470 – равнище, невиждано от 16 юни насам.

Тъй като цената на криптовалутата понижа, миньорите започнаха да понижават притежанията си на монети, както сочат данните на CryptoQuant. Анализът на потока на BTC от миньори към борса върху 14-дневна дребна пълзяща междинна (SMA) разкри 35% нарастване на този индикатор от края на август.

Метриката “ ” (Поток от миньори към борса) наблюдава размера на BTC, който се движи от миньори към тържища. Когато тази метрика се увеличи, това значи, че миньорите продават повече BTC, в сравнение с добиват сега. Подобно държание постоянно алармира за скептицизъм на миньорите във връзка с цената на BTC, което ги кара да унищожават притежанията си.

Според разбор на специалист, прочут като “ “, последните съмнения в цената на BTC са тясно свързани със случаите, когато миньорите трансферират монетите си на спот тържища.

Greates_Trader съобщи :

В допълнение към горепосочената метриката други индикатори на веригата, употребявани за наблюдаване на интензивността на добива на BTC, като да вземем за пример “ ” (Резерв на миньорите), потвърдиха наклонността монетите да напущат портфейлите на миньорите.

Според CryptoQuant, Miner Reserve на BTC непрекъснато понижава от 29 август насам.

Метриката Miner Reserve мери количеството монети, държани в портфейлите на миньорите, свързани с мрежата. Нейната стойност дава визия за запаса от монети, които миньорите към момента не са продали. Понастоящем този индикатор възлиза на 1.83 милиона BTC. За интервала от 29 август насам миньорите са разпродали 14,000 BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР