След като тези дни МВР се похвали, че е арестувало

...
След като тези дни МВР се похвали, че е арестувало
Коментари Харесай

ТЕМАТА НА NEWS24sofia.eu! Шефът на полицията в Благоевград кара чужда Тойота и не иска да я върне на собственика й (ДОКУМЕНТ)

След като тези дни Министерство на вътрешните работи се похвали, че е арестувало фамозния автокрадец Дначо Релето от бандата на „ Наглите “, би било добре да надникне и в личните си редици и по-специално в дирекцията в Благоевград, чийто началник ст. комисар Георги Кандев кара джип, който не е негов.

Собственик на въпросното возило е Димитър Чонгов от с. Нови Ляски, община Хаджидимово. Има и решение на съда, съгласно което джипът би трябвало да бъде върнат неотложно на Чонгов, само че Кандев естествено не се преценява с това.

Запознати с фактурите, както и останалите документи настояват, че на джипа е изработен ремонт за 28 бона, освен това ( ЗАБЕЛЕЖЕТЕ !) след шашма с документите за регистрация, хилядарките са платени от дирекцията, т.е. от парите на данъкоплатеца, който в последно време все по-често бива юридически на маймуна.

Джипът Тойота ланд круизер с регистрационен номер Е9697ВР е закупен от Чонгов през 2008 година Сделката е направена по всички правила – при нотариус, с регистрация в КАТ и декларация в данъчното. Година по-късно обаче чиновник на полицейското ръководство го прибира от притежателя му , защото се оказало, че номерът на рамата на джипа бил премахнат и на негово място била залепена планка с различен номер.

И защото, както е маркирано в документите от предварителната инспекция, „ возилото е предмет на закононарушение “, стартира следствие кой, по кое време и къде е направил тази замяна. Чонгов добросъвестно предава джипа с ключовете и разните му талони.

Минава време и макар осъществените оперативно-издирвателни мероприятия, не се открива нищо, както настояват от Министерство на вътрешните работи: нито е открит истинският номер на рамата, нито пък възможният притежател. Поради тази причина следствието е прекъснато през 2011 година, научи Информационна организация News24sofia.eu.

При все, че Чонгов си желае возилото, неизвестно за какво прокуратурата взема решение то да остане на отговорно бранене в Министерство на вътрешните работи. Изтича обаче и срокът за отминалост – никой не търси колата през изтеклите 5 години. Чонгов също не стопира с опитите да си я върне назад. Както означават в съда, той разполага с контракт за покупко-продажба на джипа, който е отминат без коментар от благоевградската прокуратура.

Според съда този контракт е в „ директна връзка с въпроса за собствеността “ на джипа. В последна сметка, преценявайки всички условия, магистратите от Районния съд в Гоце Делчев вземат решение дефинитивно на 31 октомври 2022 година, че возилото би трябвало да бъде върнато на Димитър Чонгов. Решението е дефинитивно и не може да бъде обжалвано.

Макар, че е изпратено на МВР-Благоевград , развръзката по случая към момента е доста надалеч, доразбра News24sofia.eu.

Най-любопитната и скандална част от тази история е, че през ноември 2022 година, откакто минава още един месец в на вятъра очакване на возилото, в писане на тъжби и заявки, Димитър Чонгов се среща персонално с Георги Кандев, който оглавява благоевградското Министерство на вътрешните работи от юни 2021 година Собственикът на автомобила отбелязва: „ За мое най-голямо учудване, последва отвод от страна на шефа да извърши решението на съда в Гоце Делчев “. Негови близки означават, че е направил общо 3 срещи с благоевградското „ топченге “, които приключвали по еднакъв метод.

Чонгов е в очакване министърът на вътрешните работи да разплете възела. Изпратил е цялостно изложение на случая и до омбудсмана. В сигнала до тях Чонгов слага и няколко забавни въпроса като да вземем за пример за какво джипът му е употребен като длъжностен автомобил от МВР-Благоевград от 2015 година досега, освен това без да са платени Гражданска отговорност и винетка.

На всичкото от горната страна е явно, че джипът пътува по всички страни, защото Чонгов получава на домашния си адрес повече от 15 фиша и санкции за въпросното возило, които той би трябвало да заплати, защото за негово злощастие към момента се води негов притежател . Впечатляващ е фактът, че нарушаванията са снимани главно от камера край кюстендилското село Багренци и са направени главно през декември 2021 година, т.е., откакто автомобилът към този момент се употребява от Кандев.

От фишовете, Чонгов схваща, че би трябвало да заплати 250 лева, защото на 3.12.2021 година, както и на други дати по-късно, край Багренци, джипът му вместо да е на отговорно бранене в полицейския гараж, пътува без подписана наложителна Гражданска отговорност.

Освен това са му наложени неколкократно санкции за превишена скорост – 100, 200, 400 и 800 лева край въпросното Багренци и един път на път Е-79 край Благоевград.

След редица разправии и пояснения от страна на Чонгов, че не е виждал джипа си от 2009 година, тези санкции биват анулирани служебно.

Публикуваме сигнала на Димитър Георгиев Чонгов без редакторска интервенция:

„ Искам да изразя безпределно почитание към екипът Ви и обществените проблеми на обществото, които показвате.

Причината, по която Ви пиша е непозволено отнетият ми автомобил от Държавата (приложено адресирам всички документи през годините от следствието).

На 13.08.2009 год. в гр. Гоце Делчев непринудено предадох автомобил (Тойота -Ланд Круизер), дружно с контактен ключ и дребен рег. ваучър на Мл.Р при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, гр. Гоце Делчев – Димитър Спасов Попов, на съображение чл.109,110,159 от Наказателно-процесуален кодекс за което последния сформира Протокол за непринудено предаване и ми връчи копие от него. при предаване на движимостта показах, че автомобилът съм закупил преди година, за което е подписан и Договор за покупко-продажба на МПС.

С Определение №107/26.10.22 по чнд  №417/2022г. по разказа на Районен съд Гоце Делчев е анулирано като незаконосъобразно Постановление от 11.10.22 год. на прокурор в районна прокуратура Благоевград, Търговско отделение Гоце Делчев за отхвърля за връщане на материално доказателство по досъдебно произвеждане, по разказа на Търговско отделение – гр. Гоце Делчев при РУ- Благоевград с привързан като материално доказателство лек автомобил марка и модел „ Тойота Ланд Круизер “ с рег. номер Е9697ВР. С цитираното Определение е разпоредено да се върне на мен: Димитър Георгиев Чонгов.

Но както и досега следя, че аз  съм жител на страна, в която при влезнало решение на съд към момента няма резултат, а точно връщане на МПС-то. Както ще видите в приложената документи, по тематиката е осведомен Омбудсмана на Република България, както и Министъра на вътрешните работи и Окръжна прокуратура Благоевград.

Реакцията на страната е „ безмълвие “, чува се „ безмълвие “ и тотално неспазване на  закони когато автомобилът ми се употребява, като длъжностен от Директора на ОДМВР от 2015 год. до актуалният миг. Как се употребява от 2015 година без за този автомобил да е платена гражданска  отговорност и винетки, за което на мен ми бяха формирани над 15 броя административни наказания /които в следствие служебно бяха анулирани. Как автомобилът ми е причислен в салдото на ОДМВР Благоевград през 2022 год., след разпореждане на прокурора е анулирано със правосъден акт. При зачисляването на автомобила през 2022 год. към ОДМВР какъв акт е употребен и има ли отбелязване влезнало в действие.

Уважаеми медии, уповавам се изложеното от  мен, да провокира интерес от Ваша старана. Немислимо е, че живеем в страна, която не желае да извърши отговорностите си, и също така се усеща „ комфортно “ да придобие имущества на жители. Немислимо е в правова Държава, законите явно Няма.

Нека срещнем обществото с това по какъв начин е допустимо да бъдеш глобен с административни наказания, до момента в който не управляваш личния си лишен автомобил.

С И Г Н А Л

От: Димитър Георгиев Чонгов с непрекъснат адрес: село Ново Лески, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

По силата на подписан Договор за покупко- продажба на моторно транспортно средство, подписан на 18.11.2008г. в гр. Гоце Делчев, който контракт е нотариално удостоверен на 18.11.2008г. с рег. №9473 на нотариус Елена Ласина, нотариус с регион на деяние РС- Гоце Делчев, с рег. №137 на Наказателен кодекс, се легитимирам като притежател на следното МПС, а точно: вид- лек; марка „ ТОЙОТА “, модел „ ЛАНД КРУЙЗЕР “, рама № JTEBZ29J200074165, рег. № Е9697ВР. Автомобилът е регистриран по надлежния ред в КАТ- Министерство на вътрешните работи и същият е заявен пред данъчните органи.

На 13.08.2009г. в гр. Гоце Делчев, обл. Благоевград непринудено предадох горепосочения автомобил, дружно с контактен ключ и дребен регистрационен ваучър на Мл.Р при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, гр. Гоце Делчев- Димитър Спасов Попов, на съображение член 109,110,159 от Наказателно-процесуален кодекс, за което последният сформира Протокол за непринудено предаване и ми връчи копие от него. При предаване на движимостта показах, че автомобилът съм закупил преди година, за което е подписан и Договор за покупко- продажба на МПС.

С Определение №107/26.10.2022г. по чнд №417/2022г., по разказа на Районен съд- Гоце Делчев е анулирано като незаконосъобразно Постановление от 11.10.2022г. на прокурор в районна прокуратура Благоевград, Търговско отделение Гоце Делчев за отхвърля за връщане на материално доказателство по досъдебно произвеждане №1920/2009г., по разказа на ТО- гр. Гоце Делчев при РП- Благоевград, с привързан като материално доказателство лек автомобил марка и модел „ Тойота Лан Круизер “, с рег. № Е9697ВР.

С Определение №108/31.10.2022г. по чнд №417/2022г., по разказа на РС- Гоце Делчев е разпоредено да се върне на Димитър Георгиев Чонгов приобщеният като материално доказателство по досъдебно наказателно произвеждане №1920/2009г., по разказа на ТО-гр. Гоце Делчев при РП- Благоевград, процесният лек автомобил.

Депозирах искане до районна прокуратура Благоевград, Търговско отделение Гоце Делчев на 04.11.2022г. да ми бъде върнат посочения по горе автомобил, за което ми бе отговорено, че определението на съда е изпратено на ОДМВР Благоевград за осъществяване.

На 09.11.2022г. подадох искане до Директора на ОДМВР Благоевград с цел да ми бъде предаден посочения по горе автомобил, който персонално се употребява от Директора на ОДМВР Благоевград. До сегашния миг не ми е предаден автомобила.

На 22.11.2022г. по мое искане организирах персонална среща с Директора на ОДМВР Благоевград Георги Кандев, с цел да ми бъде предаден употребения от Директора автомобил. За мое най огромно удивление последва отвод от страна на Директора на ОДМВР Благоевград за осъществяване на правосъдното решение на районен съд Гоце Делчев.

Моля, да бъде открито, по какъв начин автомобила се изгода, като длъжностен автомобил от Директора на ОДМВР от 2015г. до сегашния миг. Как се изгода от 2015г. без за този автомобил да е платена гражданска отговорност и винетки, за което на мен ми бяха формирани над 15 броя административни наказания /които в следствие служебно бяха отменени/. Как автомобила ми е причислен в салдото на ОДМВР Благоевград през 2022г., откакто постановлението на прокурора е анулирано със правосъден акт. При зачисляването на автомобила през 2022г. към ОДМВР какъв акт е употребен и има ли отбелязване – влезнало в законна мощ.

Защо не се извършва Определение №108/31.10.2022г. по чнд №417/2022г., по разказа на РС- Гоце Делчев за връщане на личния ми автомобил.

Моля, да установите има ли нарушавания на закона и при положение, че има нарушавания на закона да бъде потърсена съответната отговорност на длъжностните лица, нарушили закона.

Приложение : Определение №107/26.10.2022г. по чнд №417/2022г., по разказа на Районен съд- Гоце Делчев, Определение №108/31.10.2022г. по чнд №417/2022г., по разказа на РС- Гоце Делчев и  писмо от 07.11.2022г. на районна прокуратура Благоевград, Търговско отделение Гоце Делчев.

Предаването на автомобила се реализира при осъществена инспекция по Преписка №8401/2009г. по разказа на районно управление (на МВР) „ Полиция “- гр. Гоце Делчев.

Преписка с вх. №1920/2009г., по разказа на Районна прокуратура Благоевград, Териториално поделение Гоце Делчев, се заведе за това, че на неустановена дата, на неустановено място, в нарушаване на открития за това ред, незнаен причинител е заличил идентификационния номер на гореописаното моторно транспортно средство, на което се легитимирам като притежател, по силата на посочения писмен контракт.

В Постановление за прекъсване на наказателно произвеждане от 23.08.2011г. по кореспонденция с вх. №1920/2009г., се прави извод, че автомобилът е бил предмет на закононарушение, като по неоспорим метод е открито, че е осъществено закононарушение по член 345а, ал.1 от Наказателен кодекс. За да спре наказателното произвеждане, районният прокурор одобри, че ангажираните в хода на производството, доказателства не сочат по безапелационен метод несъмнено лице за причинител на действието. Срещу това Постановление подадох Жалба с вх. №1920/09 от 01.09.2011г. до районен съд Гоце Делчев.

Също по този начин подадох Искане, с правно съображение член 111, ал.2 от Наказателно-процесуален кодекс, до Районна прокуратура гр. Гоце Делчев с вх. №1920/09 от 01.09.201г. по отношение на искане на позволение за връщане на МПС, конфискувано като материално доказателство по Директива за птиците вх. №1920/2009г., по разказа на Районна прокуратура- гр. Гоце Делчев, само че ми беше отказано връщането на автомобила.

На 16.05.2022г., открих на адреса си писмо от ОДМВР Кюстендил, в което се съдържаха следните Електронни фишове за налагане на санкция:

1. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041262, с който ми е наложена санкция в размер на 250,00 /двеста и петдесет/ лв. за това, че на 03.12.2021г. в 10:20 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци съм управлявал МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, без подписана наложителна застраховка;

2. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5682773, с който ми е наложена санкция в размер на 200,00 /двеста/ лв. за това, че на 03.12.2021г. в 10:20 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци, управлявайки МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, съм направил нарушаване за скорост и при позволена стойност на скоростта 50 км/ч, е открита стойност на скоростта 76 км/ч;

3. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041263, с който ми е наложена санкция в размер на 250,00 /двеста и петдесет/ лв. за това, че на 03.12.2021г. в 11:08 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци съм управлявал МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, без подписана наложителна застраховка;

4. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5682801, с който ми е наложена санкция в размер на 100,00 /сто/ лв. за това, че на 03.12.2021г. в 11:08 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци, управлявайки МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, съм направил нарушаване за скорост и при позволена стойност на скоростта 50 км/ч, е открита стойност на скоростта 66 км/ч;

5. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041265 с който ми е наложена санкция в размер на 250,00 /двеста и петдесет/ лв. за това, че на 07.12.2021г. в 10:58 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци съм управлявал МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, без подписана наложителна застраховка;

6. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5683403, с който ми е наложена санкция в размер на 800,00 /осемстотин/ лв. за това, че на 07.12.2021г. в 10:58 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци, управлявайки МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, съм направил нарушаване за скорост и при позволена стойност на скоростта 50 км/ч, е открита стойност на скоростта 88 км/ч;

7. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041266, с който ми е наложена санкция в размер на 250,00 /двеста и петдесет/ лв. за това, че на 07.12.2021г. в 12:23 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци съм управлявал МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, без подписана наложителна застраховка;

8. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5683458, с който ми е наложена санкция в размер на 100,00 /сто/ лв. за това, че на 07.12.2021г. в 12:23 часа в ВП-II-62, км 4+730 с. Багренци, управлявайки МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, съм направил нарушаване за скорост и при позволена стойност на скоростта 50 км/ч, е открита стойност на скоростта 88 км/ч;

9. Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №1096959, с който ми е наложена санкция в размер на 200,00 /двеста/ лв. за това, че на 11.12.2015г. в 20:29 часа в ПП-1 Е-79 км.369 при сервиз „ ТОЙОТА “ в посока гр. Благоевград, управлявайки МПС ТОЙОТА ЛАНД КРУЙЗЕР 3.0 Търговско дружество тип ЛЕК АВТОМОБИЛ с рег. № Е9697ВР, съм направил нарушаване за скорост и при позволена стойност на скоростта 60 км/ч, е открита стойност на скоростта 101 км/ч;

С оглед нагоре посоченото, се явява обективно невероятно да съм направил описаното, в Електронните фишове нарушения, поради обстоятелството, че не практикувам фактическа власт върху автомобила, с който е осъществено нарушаването, от 13.08.2009г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Моля, с оглед предоставените Ви от закона пълномощия, да извършите инспекция и да предприемете нужните дейности и ограничения, в отбрана на законността.

Приложение :

Договор за покупко- продажба на моторно транспортно средство, подписан на 18.11.2008г. в гр. Гоце Делчев; Протокол за непринудено предаване на лек автомобил Тойота Ланд Круйзер с ДКН Е9697ВР, ведно с контактен ключ и дребен регистрационен талон; Искане до Районна прокуратура гр. Гоце Делчев с вх. №1920/09 от 01.09.2011г.; Жалба до Районен съд- гр. Гоце Делчев с вх. №1920/09 от 01.09.2011г.; Свидетелство за регистрация на МПС; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041262; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5682773; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041263 Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5682801; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041265; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5683403; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия Г №0041266; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №5683458; Електронен фиш за налагане на санкция за нарушаване, открито и снимано с автоматизирано техническо средство или система, Серия К №1096959″.

С почитание: …………………
/Димитър Чонгов/

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР