След като тайфунът Ханун премина през Приморския край, Русия изпрати

...
След като тайфунът Ханун премина през Приморския край, Русия изпрати
Коментари Харесай

Райони в руския Далечен изток са наводнени от тайфунът Ханун

След като тайфунът Ханун мина през Приморския край, Русия изпрати през днешния ден работна група за наблюдаване на дейностите по разчистване на части от територията на Далечния изток на страната, оповестиха от министерството на изключителните обстановки в Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

4368 са наводнените къщи, 5654 прилежащи терени и 7 жилищни здания са под вода, а изолирани от водата са 28 селища, оповестява организация ТАСС, цитирайки ведомството.

В градовете Усурийск и Спаск-Дални в Октябърски общински регион в района на Приморие, където административен център е Владивосток, има повече потърпевши къщи.

Работната група ще се занимава с координацията „ на работата по премахване на следствията от наводнението “, заяви в канала си в Телеграм Министерството. Министерството е доставило със аероплан филантропична помощ. А прехвърлянето на спасителите на терен е осъществено посредством хеликоптери Ми-8.

Благодарение на навременното изпращане на избавителни екипи са били предотвратени по-сериозни вреди. Няма известия за жертви към този момент.

35 и 40 % от територията на Усурийск, вторият по величина град в Приморие са наранени от наводнението, заяви ТАСС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР