След като сте изградили основните елементи на марката си –

...
След като сте изградили основните елементи на марката си –
Коментари Харесай

Накъде отива този бранд?

След като сте построили главните детайли на марката си – позиционирането, преимуществата, историята, словесната и образна еднаквост – евентуално се чувствате фантастично – въпреки всичко всичко това лишава доста време и старания. Истината е, че това е единствено началото на вашето бизнес странствуване. Сега е значимо какво ще покажете на потребителите, сътрудниците и всички останали заинтригувани страни.

Разговорът

Има някаква причина зад това да стартирате бизнес. Може би сте желали да запълните някаква пазарна дупка, да удовлетворите нужда на група консуматори, или пък да поставите началото на напълно нов пазар. Тоест, вие сте желали да сте положителни, разнообразни или да сте изцяло неповторими.

Хората си купуват артикули, с цел да разрешат някакъв проблем, а с цел да го създадат тъкмо от вас, би трябвало да предложите някакво преимущество. Когато сте създали платформата за марката ви, евентуално сте обърнали внимание на прочувствените и рационалните плюсове, които творението ви има.

Говорете на потребителите – отбележете мястото на продукта по отношение на другите на пазара, тъй че да поставите клиентите си в подтекст. Да кажем, че проектирате нова линия веган маратонки. Що се отнася до думата „ маратонки “, с нея не казвате нещо незнайно досега, само че тук материалите, от които ще произведете продукта, са основни – посредством тях ще привлечете тези, които са ангажирани за световния си отпечатък върху природата.

Пакетирането

Гледайте на пакетчето, в което ще опаковате продукта си, като на първата опция да кажете нещо на потребителя – какви са преимуществата ви, какъв проблем разрешавате, в какво вярвате. Серията протеинови барчета RXBar употребява опаковката си доста семпло – върху нея е изписана рецептата за приготвянето на продукта, тъй че да провокира още по-силно потребността от сила, която потребителят евентуално има, откакто е отишъл до рафта с протеиновите барчета.

Пиарът и медиите

Бранд истории, биографии на шефове, лансиране на нови артикули и услуги, всичко това може да притегли вниманието на редактори, основни водачи на мнение и други Връзките с медиите са голям плюс, който ще помогне да достигнете до доста и разнообразни хора.

Витрините и работното място

Дизайнът на интериора и екстериора в офисите, физическите обекти, изобщо на всички места, които са ваша благосъстоятелност, би трябвало да припомня съществуването ви. От музиката, която пускате, през украсата на стената и осветлението до аромата, всичко би трябвало да е в унисон с марката ви. Погрижете се това да е по този начин освен за потребителите, само че и за чиновниците – точно те са главният ви актив към просперитета.

Потребителското обслужване и преживяване

Потребителите може и да не помнят всички покупки, направени от вас, само че прекарванията им обкръжават самата покупка и образуват цялостната преценка за марката. Едно неприятно отношение от ваш чиновник може да провокира същински възторг, а с бързината на шерване в обществените мрежи, да се трансформира в сензация, достигнала до хиляди ваши клиенти, сегашни и евентуални. Случи ли се това, евентуално доста хора ще ви изключат като съществуваща алтернатива на пазара.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР