След като стана ясно, че Йорданка Христова е извадена от

...
След като стана ясно, че Йорданка Христова е извадена от
Коментари Харесай

Кидиков благодари на Банов

След като стана ясно, че Йорданка Христова е извадена от листата със специфичните пенсии на спечелилите от " Златният Орфей ", ето, че това се случва и с сътрудника ѝ Христо Кидиков, който тази година навършва 50 години на сцената.

За разлика от Йорданка Христова обаче, която към този момент взима пенсия за особени заслуги, още от 2007-ма насам, Христо Кидиков не е в тази категория артисти. А каква е повода за изваждането на името му от листата, следва да стане ясно.

" Министър Банов, през днешния ден в случай че цъкнете " Вефа " няма да чуете Кидика. Вие го изтрихте. Благодаря БЪЛГАРИЯ, че в навечерието на моя 50-годишен празник на сцената ме изтри от културата на страната... Пея 50 години, имам записани над 400 песни, взел участие съм в 17 издания на Златния Орфей. Днес аз към този момент съм никой. Днес, когато цъкна " Вефа ", Министъра на културата не чу Кидика... На комисията (интересен ми е съставът ѝ), на благите ми сътрудници, които пробутаха реализатори и групи в никакъв случай не взели участие в Златния Орфей искам ЗДРАВЕ. Не е почтено! ДНЕС Е ЕДИН ТЪЖЕН ДЕН ЗА МЕН! ВСЕ ЕДНО ВСИЧКО Е БИЛО НАПРАЗНО, А ТОВА СА 50 ГОДИНИ... ", написа възмутеният Христо Кидиков в обществените мрежи.



Правителството ще изплаща държавни парични награди на 65 създатели в идващите три години. Става дума за месечни суми от 350 или 500 лева на наши артисти, композитори и поети, които ще се дават по закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската страна и нация. По този закон нормално се отпускат лични пожизнени пенсии на огромните ни създатели, само че в него има планувано и отпущането на парична премия за интервал до 3 година, като тази опция до момента се е прилагала рядко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР