След като стана ясно, че вероятно вървим към поредните предсрочни

...
След като стана ясно, че вероятно вървим към поредните предсрочни
Коментари Харесай

Дежавю: ГЕРБ, ДПС и БСП бламираха комисията за Нотариуса

След като стана ясно, че евентуално вървим към следващите предварителни парламентарни избори, сътрудниците ГЕРБ и Движение за права и свободи, подпомагани от БСП и " ИТН ", внезапно взеха решение да неодобряват съвещанието на комисията за показно убития Мартин Божанов - Нотариуса. Не за пръв път ГЕРБ и Движението скапват кворума, когато не желаят да заседава комисия.

Комисията бе превърната в цирк, в който всеки самичък взимаше думата, надвикваше сътрудниците си, говореше на " ти ", като най-гласовити бяха " нормалните обвинени " Маноил Манев (ГЕРБ) и Хамид Хамид (ДПС). Общото сред изказванията и на двамата беше, че комисията се употребила за пиар на " Продължаваме промяната-Демократична България " и била лишена от смисъл.

Иначе тя бе основана с подписите и на ГЕРБ, и на Движение за права и свободи, и с тяхната поддръжка в зала.

Всичко стартира със разногласието " няма кворум ". Председателят Никола Минчев (ПП-ДБ) регистрира 8 от 17 присъстващи. Но напомни, че съгласно правилника неналичието на кворум не пречи на разискванията и чуванията, единствено не може да се гласоподава.

Манев и Хамид обаче възразиха - не бил гласуван дневен ред, нямало по какъв начин да се продължи. Атанас Зафиров също се включи - с цел да разгласи, че нямало да взе участие в препирните на (не)коалиционните сътрудници и напусна залата. Гроздан Караджов ( " ИТН " ) възрази за разпределението в комисията - на паритетен принцип.

За разлика от 14 март, този път градската прокурорка на София Илияна Кирилова реши да се яви. На предходното съвещание прати до депутатите писмо, с което " учтиво отклони " поканата. С него разгласи, че към този момент дала изявление за медиите, а те по-бързо достигали до хората, както и че Народното събрание няма право да разпитва магистрати. 

Кирилова би трябвало да бъде изслушана  " по отношение на вероятно съществуване на групи за въздействие в Софийска градска прокуратура и подхванати ограничения от страна на управлението на СГП ". 

В публикувани от АКФ нейни показания по случая Пепи Еврото (обвързан с Нотариуса), тя признава, че са били фамилни другари.

Кирилова обаче закъсня за чуването и по този начин Минчев стартира с точка втора: " Изслушване на апелативния прокурор на София – Радослав Димов, по отношение на данни и информация за активността на Мартин Божанов и групата към него ". Без изненада Димов не познавал Нотариуса, а за клуба на Еврото " Осемте джуджета ", апетитен за място за " явки " на търговците с въздействие в правосъдната власт, съобщи, че готвели доста вкусно и постоянно го посещавал. И освен той.

Бе запитан по какъв начин са били назначени заместниците му Емилия Русинова и братът на Еврото Емил Петров. За Русинова, за която някогашната брачна половинка на Евротп Любена Петрова твърдеше, че дружно с и.ф. основния прокурор в този момент Борислав Сарафов са получавали пари в пликове в ресторанта, Димов уточни, че тъй като била градски прокурор му трябвала за работата. Емил Петров също бил скъп кадър - познавал видинския регион, който бил спорен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР