След като стана ясно, че Националният съвет на БСП е

...
След като стана ясно, че Националният съвет на БСП е
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Въпреки скоростната акция, си оставам социалист

След като стана ясно, че Националният съвет на Българска социалистическа партия е събрал нужния брой гласове - повече от 50% + 1, с цел да накаже члена си Калоян Паргов, който е ръководител на Градския съвет в София и ръководител на групата на общинските съветници, той разяснява в профила си във „ Facebook “:

" Въпреки скоростната акция на шпицкомандата от 30 души и скалъпените погрешни доноси, с цел да бъда осъден и по този метод отхвърлен от председателския пост в Българска социалистическа партия - София, аз си оставам уверен социалист.

Не е наложително да си ръководител на организация или депутат, с цел да се занимаваш с политика. Правенето на политика е предопределение.

Аз ще продължа да се занимавам с политика, ще работя за лявото, в което Българска социалистическа партия още веднъж да играе полагащата й се съществена роля. Онази Българска социалистическа партия, която още веднъж да печели избори, да притегля членове и симпатизанти. За Българска социалистическа партия, която да наложи нейните леви политики в ръководството на България.

Това е въпрос на предпочитание и персонални умения, а не на решение на някое управление на партията.

Защото ръководителите са краткотрайни, те идват и си отиват.

Колелото се върти... “ – написа Паргов.

Той ще бъде осъден с краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година.

До наказването му се стигна, откакто социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с апел Националният съвет на Българска социалистическа партия да предприеме нужните дейности Паргов да бъде осъден.

Според основателите на подписката Паргов е взел участие в скандалната договорка за осветлението на столицата, която беше разкрита от „ Спаси София “, подкрепил е човек на ГЕРБ да стане ръководител на общинския съвет на София, неглижирал е активността на градската организация, не е провел постоянните съвещания на градския съвет на БСП-София и е взимал еднолично решения.

Паргов отхвърля обвиняванията. Определя ги като интриги, с които се внася изкуствено разделяне в Българската социалистическа партия.

Междувременно той бе подсилен от 48 представители на креативен, научни и просветителни институции и организации. В обща позиция те показват неразбиране във връзка офанзивите против управлението на Столичната партийна организация на Българска социалистическа партия и опитите за нейното дестабилизиране посредством „ подписка “ на анонимни социалисти против законно определения ръководител на Българска социалистическа партия – София.

Междувременно стана ясно, че въпреки и да са събрани нужните гласове за наказването на Паргов (повече от 50% + 1), има членове, които още не са дали своят вот. Крайният период изтича в 17.00 часа на днешния 19-и февруари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР